2010/11

25.06.2011

Tím

Alexander Szabó, Tibor Kerekeš, Juraj Jurínyi, Štefan Kún, Jozef Erdöfalvi, Zoltán Juhász, Gabriel Demjén, Michal Tóth, Jaroslav Piater, Gabriel Lázár, Erik Bodnár, Csaba Kiss, Róbert Ulbrík, Marek Kuzma, Anton Filcsák, Ondrej Šomšák, Tomáš Anna, Attila Pronyai, Peter Kovács, Ladislav Jobbáď, Viktor Demko.


Ako sme hrali - jeseň

Prekvapením určite bola výhra v Margecanoch, 2:3 a výraznejšie sme vyhrali doma s rezervou SNV "B" - Poráčom 2:4. Väčšinu zápasov sme prehrávali o gól, či o dva. Najvýraznejšiu prehru sme zaznamenali doma, keď sme prehrali s Jaklovcami, vysoko 1:5 a za zmienku stojí spomenúť aj prehru v Harichovciach 1:4.

1.kolo

Prakovce - Krh. Podhradie 2:0 (1:0)

Zostava FK Krh. Podhradie: Szabo - Jurínyi, Piater, Demjén, Tóth, Kún, Juhász, Bodnár, Kuzma, Filcsák, Anna, striedali: Demko, Ulbrík

2.kolo

Krh. Podhradie - Smižany 0:2 (0:1)

Góly: Šebest, Demjen (vlastný), ŽK: Kuzma, Tóth - Klubert, Regrút, Kováč, R: Somoši, D: 100,

Krh. Podhradie: Szabó - Jurinyi, Piater, Demjen, Tóth, Juhász, Lázar, Kuzma, Bodnár, Filcsák, Anna, striedali Šomšák, Demko.

Do polčasu obaja aktéri veľa futbalového umenia nepredviedli a produkovali "medzišestnástkový" futbal. Pod ich výkon sa podpísal aj hustý dážď a trávnik sa pomaly, ale iste menil na prírodný bazén. Domáci mali síce častejšie loptu na svojich kopačkách, ale podobne ako hostia bránu vážnejšie ne〜ohrozili. V 26. min. zahrávali hostia priamy kop, po ktorom sa do strely hlavou vrhol Šebest a prekonal domáceho gólmana. Podhradčania pokračovali v bezzubom zakončení a za zmienku stojí iba dobre mierená strela Bodnára, po ktorej musel hosťujúci gólman vyrážať loptu na roh. Po prestávke a prelajnovaní hracej plochy pokračoval boj predovšetkým s nástrahami terénu a nepresnosti sa množili. Hneď v úvode však mal blízko k vyrovnávajúcemu gólu Filcsák, ktorý sa po strele Annu dostal k zblokovanej lopte. Z hranice päťky však jeho umiestnenú strelu gólman hostí vyrazil. Ani následná séria rohových kopov domácim gól nedožičila. V 73. min. zahrávali hostia opäť priamy kop Slezákom, po ktorom Demjen v snahe loptu odvrátiť nešťastne ju zavesil pod brvno gólmana Szabu. Po dvojgólovom vedení už hostia víťazstvo ubránili, i keď bránu ohrozil Šomšák, ktorý hlavičkoval tesne vedľa a neskôr Anna mieril vedľa tyče. Na opačnej strane však hlavička nekrytého Kováča zblízka dala zabrať aj brankárovi domácich.

"Zápas sme mali jednoznačne vyhrať, ale z našich chýb vyťažili hostia dva rozhodujúce góly. Moji zverenci umreli na krásu a opäť zlyhala herná disciplína po takticko-technickej stránke. Optická prevaha, ktorá bola na našej strane, vo futbale už nestačí, hrá sa na góly a hostia v zápase vyťažili z minima maximun," uviedol sklamaný tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

3.kolo

Margecany - Krh. Podhradie 2:3 (0:1)

Góly: Sokolský ml. 2 - Šomšák 2, Piater (11m), ŽK: M. Graban, Sokolský ml. - Filcsák, Lázar, R: Novák, D: 120,
Krh. Podhradie: Szabó - Kuzma, Kún, Demjen, Piater, Prónyai, Lázar, Anna, Kiss, Šomšák, Filcsák, striedal Ulbrik.

Po úvodnom oťukávaní sa hra prelínala, ale bez výrazných šancí. Hostia si plnili defenzívne úlohy, ale vyrážali aj do brejkov. Po jednom z nich, keď Filcsák obišiel všetko, čo mu stálo v ceste, bol domácim gólmanom faulovaný a hostia mali výhodu pokutového kopu. Exekútorom penalty bol Piater, ktorý ju úspešne realizoval a dostal tak hostí do vedenia. Domáci následne ohrozovali hosťujúcu bránu z každej pozície, ale to, čo nezblokovala obrana, úspešne maril gólman Szabó. Po prestávke domáci pokračovali v útočnej aktivite, ale na opačnej strane sa hosťom podarilo tesné vedenie poistiť. Po jednom z priamych kopov domáci gólman loptu neudržal a pohotový Šomšák ju následne dopravil za jeho chrbát. Až po hodine hry sa domácim podarilo streliť kontaktný gól, na ktorý však hostia odpovedali najlepšie, ako vedeli, tretím gólom. Prónyaiova prihrávka po krídelnom úniku našla Šomšáka a ten z tesnej blízkosti nezadržateľne skóroval. Domáci znervózneli a nakopávanými loptami sa snažili dostať na dostrel hosťujúcej brány, z čoho však dosiahli iba po druhýkrát kontaktný gól v nadstavenom čase. "Boli sme si vedomí, že domáci dvakrát po sebe bodovali naplno a preto sme nešli s taktikou výraznejšie otvoriť hru, ale naopak ani betónovať šestnástku. Umne sme bránili a začali napĺňať takticko-technické pokyny trénera, ktoré nám v predošlých stretnutiach nevychádzali k spokojnosti, a už hrať konečne našu hru. Tentoraz disciplína nechýbala a ako sa aj tréner vyjadril, potvrdili sme to, čo máme natrénované. Odrazilo sa to aj na výkone i výsledku zápasu," uviedol po stretnutí záložník FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater. Podhradčania prvé víťazstvo oslávili netradičným spôsobom. Cestou domov sa vykúpali všetci i s trénerom vo vodnej nádrži v Úhornej.

4.kolo

Krh. Podhradie - Ťahanovce 2:2 (1:1) FOTOGALÉRIA

Góly: Prónyai (11 m), Anna - Horňák, Koľvek, ŽK: Lázar, Bodnár, Anna - Servila 2, Tresa, Klika, ČK: Servila (Ťahanovce), R: Ondrášek, D: 150,

Krh. Podhradie: Szabó - Kuzma, Kún, Filcsák, Lázar, Tóth, Kiss, Šomšák, Anna, Demjen, Prónyai, striedali Jurini, Bodnár

Hostia, ktorí mali pred zápasom na konte iba dva body po dvoch remízach, neprišli pod hrad Krásna Hôrka s taktikou nekompromisnej obrany. Boli behaví a často vyrážali do rýchlych brejkov. Už v úvode sa rýchlym gólom ujali vedenia, keď po krížnej prihrávke skóroval do prázdnej brány Horňák. Domáci sa snažili čo najskôr nepriaznivý stav zvrátiť, ale v koncovke boli bezzubí. Šomšák nastrelil brvno, neskôr neuspel ani po strele z hranice päťky. Strela Kuzmu bránu taktiež minula. Domáci až gólom do šatne dokázali skóre vyrovnať Prónyaiom, ktorý premenil penaltu po faule na Filcsáka. Po prestávke domáci produkovali množstvo chýb, strácali loptu, zahadzovali šance a za zmienku stojí iba tvrdá strela Kúna do brvna. Po štvrťhodine sa im podarilo kuriózne zásluhou Annu otočiť skóre, keď jeho strelu zo strednej vzdialenosti gólman hostí neudržal a loptu pomedzi nohy pustil do siete. V 70. min. uvidel hosťujúci hráč Servila po druhej žltej karte červenú. Bohužiaľ, domáci nedokázali ťažiť ani z početnej prevahy, práve naopak. O päť minút neskôr inkasovali po strele Koľveka z priameho kopu. Následne hostia už všemožným spôsobom naťahovali čas, nechávali sa po takmer každom zákroku ošetrovať a rozhodca často drobil hru.

"Vyhrali sme kvalitný zápas vonku aj so šťastím, ale doviezli sme body, keďže všetci poctivo makali. Doma bol však prístup k zápasu nepochopiteľne úplne iný. Zdá sa, že po veľkej motivácii sme sa nedokázali dostať ani do slušného priemeru a doma zvíťaziť. Znamená to, že mužstvo je ešte stále v štádiu hľadania. Cestujeme do Gelnice a v prípade úspechu remíza doma bude mrzieť dvojnásobne. Dnes chýbal Piater, ktorý je vodca. Ak takého hráča na ihrisku nemám, bohužiaľ, mužstvo je bez maximálnej sily," uviedol po stretnutí tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

5.kolo

Gelnica - Krh. Podhradie 1:1 (1:0) FOTOGALÉRIA

Góly: Tokarčík - Szabó, ŽK: Švarc, Ondrejčík, Hofman, Vida - Szabó, Béreš, Demjen, Prónyai, Kuzma, R: Kandráč, D: 100,

Krh. Podhradie: Szabó - Tóth, Kún, Demjen, Béreš, Kiss, Lázar Anna, Prónai, Šomšák, Filcsák, striedali Bodnár, Kuzma

Po opatrnom úvode šli do vedenia domáci futbalisti, ktorí vyťažili gól po chybe v obrannej činnosti hostí. Hra sa neskôr odvíjala medzi šestnástkami a v závere polčasu si hostia vytvorili dve sľubné šance. Šomšák však trafil po úniku brankára a pri ďalšej strele taktiež neuspel. "Súper bol jednoznačne zdolateľný, ale pokyny trénera sa neplnili. Domáci už na moje prekvapenie v závere polčasu odpadli, čo bolo dosť skoro. Následne sme dosiahli aj gól Bérešom, ktorý sa po dlhodobom zranení kolena vrátil do kádra, ale arbiter ho pre údajné postavenie mimo hry neuznal. Cez prestávku v šatni tréner síce zvýšil hlas a nabádal k lepšiemu pohybu a bojovnosti, ale nič sa z toho opäť neplnilo a hráči často pôsobili staticky. Domáci boli slabí, ale futbalové umenie nahrádzali bojovnosťou. Umenie bolo na našej strane, ale chýbala, naopak, bojovnosť," uviedol asistent trénera FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

Po zmene strán sa hralo opäť medzi šestnástkami bez výrazných príležitostí na skórovanie. Zo strany hostí mal ďalšiu možnosť na dosiahnutie gólu Šomšák, ale hlavou bránu minul. Tréner J. Balta neskôr prestriedal a preskupil rozostavenie, ale hostia sa i naďalej nedokázali presadiť. V závere po sérii autových vhadzovaní vydolovali hostia rohový kop a do šestnástky súpera sa vysunul aj gólman Szabó. Po Lázarovom rohovom kope jeden z domácich obrancov odvrátil loptu, ktorá sa ocitla pred Szabom a ten ju hlavou zblízka zasunul do siete, čím pre hostí vybojoval aspoň bodový zisk. "Bod síce teší, ale tentoraz sme utrpeli remízu," dodal J. Piater.

6.kolo

Krh. Podhradie - Jaklovce 1:5 (1:3) FOTOGALÉRIA

G: Anna - Kandrík 2, Adamišin, Budinský, Hajduk, ŽK: Szabó - Budinský, R: Sendek, D: 80,

Krh. Podhradie: Szabó - Kuzma, Erdöfalvi, Béreš, Kún, Filcsák, Lázar, Kiss, Šomšák, Anna, Demjén, striedali: Jurini, Ulbrik, Prónai

Hostia zanechali na ihrisku dobrý dojem, domácich prevýšili po všetkých stránkach a nakoniec sa zaslúžene radovali z víťazstva. Po hrúbke v obrane otvoril skóre Adamišin, ale domácim sa po desiatich minútach podarilo stav vyrovnať. Gólman hostí ešte Kissovej strele dokázal čeliť, ale proti následnej v podaní Annu bol už bezmocný. Domácim sa naskytla možnosť otočiť stav vo svoj prospech, ale Kuzma a neskôr ani Šomšák neuspeli. Na opačnej strane po rýchlych brejkoch hostia ešte do polčasu strelili Budinským a Hajdukom dva góly. Po prestávke sa obraz hry nezmenil a domáci boli naďalej v útlme. To už prišli chvíle Kandríka, ktorý dvoma gólmi prikrášlil víťazstvo hosťujúceho celku.

7.kolo

Teplička - Krh. Podhradie 3:1 (2:0)

Gól za Krh. Podhradie: Filcsák
Zostava Krh. Podhradia: Szabó - Kuzma, Kún, Demjén, Tóth, Kiss, Lázár, Erdöfalvi, Bodnár, Anna, Prónyai

Futbalisti Krásnohorské Podhradie cestovali na pôdu Tepličky, ktorá ako jediná doposiaľ nepocítila trpkosť prehry a po domácom víťazstve nad gemerským zástupcom sa zároveň ocitla na čele piatoligovej tabuľky Juhozápad.
Do polčasu sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami. Ako prví sa do streleckej príležitosti dostal hosťujúci Kiss, ktorý však vyslal loptu tesne nad brvno. Domáci sa do výraznejšieho tlaku nedostali a hrali prakticky na rýchle brejky. Po polhodine hry však domáci vyťažili z chýb v obrannej činnosti hostí v priebehu dvoch minút dva góly, čím zároveň stanovili polčasové skóre. Po prestávke sa hostia snažili nelichotivý stav zmierniť, domácich do výrazného tlaku nepustili a desať minút pred záverečným hvizdom dosiahli kontaktný gól, keď po dlhom autovom vhadzovaní Bérešom po hlavičke Filcsák prekonal domáceho gólmana. Kontaktný gól hostí nabudil na zisk aspoň bodu, ale prišiel ďalší domáci brejk, chyba v obrane a následne tretí gól, ktorý pochoval nádeje hostí. "Dokázali sme zvíťaziť nad doposiaľ najlepšími Margecanmi, ale proti menej kvalitným a zdolateľným súperom sa nám naďalej nedarí. Herná kvalita bola v zápase na našej strane, ale domáci tri brejky využili na strelenie rozhodujúcich gólov. Mužstvo sa už akosi dlho hľadá a víťazstvo v nedeľňajšom derby s Gemerskou Hôrkou by mohlo konečne navrátiť pohodu do kolektívu," uviedol tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

8.kolo

Krh. Podhradie - Gem. Hôrka 3:2 (2:1) FOTOGALÉRIA

Góly: Prónyai, Kún, Bodnár - Tóth (11 m), Medvec, ŽK: Šomšák - Šergey, Kövesdi, R: Tóth, D: 150,

Krásnohorské Podhradie: Szabó - Erdöfalvi, Béreš, Bodnár, Kún, Lázar, M. Tóth, Kiss, Šomšák, Demjen, Prónyai, striedali Kuzma, Jurini, Filcsák,

Gemerská Hôrka: Vincze - T. Kovács, Klinko, Zsóri, Šergely, Barna, Ištók, Medvec, Š. Tóth, Kövesdi, V. Kovács, striedal Šofranko.


Daždivé počasie ubralo nielen na hernej kvalite, ale aj divácka kulisa bola menej početnejšia. I keď domáci mali do polčasu viac z hry, prvou strelou zamestnal gólmana Szaba hosťujúci Kövesdi. Následne domáci zahrávali takmer tucet rohových kopov, po ktorých množstvo šancí pozahadzovali a neraz stála pri mladučkom gólmanovi hostí aj šťastena.

Najprv Šomšák hlavou mieril tesne nad, Bodnárovu strelu zo štandardky gólman Vincze vytlačil na roh a po Erdöfalviho strele reflexívne zachraňoval nohou. Skóre nakoniec otvoril Prónyai, ktorý po rohovom kope dobre mierenou hlavičkou rozvlnil hosťujúcu sieť. Neskôr sa po ďalšom rohovom kope najlepšie v skrumáži zorientoval Kún a strelou pomedzi hradbu tiel brániacich hráčov vedenie poistil. Na opačnej strane sa po rýchlom brejku a prečíslení dostal do šance Medvec a po jeho krížnej strele z ťažkého uhla z prázdnej brány vyhlavičkoval loptu brániaci Demjen. Hostia v závere polčasu dosiahli kontaktný gól, keď po faule na Ištóka mali výhodu penalty, ktorú úspešne realizoval Tóth.

Po prestávke sa obraz hry výraznejšie nezmenil. Domácim sa podarilo po jednej zo štandardiek po tretíkrát rozvlniť sieť hosťujúceho gólmana, keď po priamom kope prízemnou strelou k tyči skóroval Bodnár. Hostia mohli najprv po hlavičke Medveca po druhýkrát dosiahnuť kontaktný gól, ale Szabó bravúrnym zákrokom včas odvrátil nebezpečenstvo. Následne si klzký terén pohral s hosťujúcim Kövesdim, ktorý po Klinkovej prihrávke minul nekrytú časť domácej brány a miesto lopty zaplachtil v sieti. Až neskôr po Medvecovej tečovanej strele sa zrodil kontaktný gól. To už však domáci kontrolovali hru a tesné víťazstvo udržali až do záverečného hvizdu.

"Futbal čiastočne znehodnotil klzký terén, čo znevýhodnilo oboch súperov v rozvíjaní kombinačnej hry. Zahodili sme šance na tri zápasy, ale hru sme mali i napriek tesnému víťazstvu pod kontrolou, keď hostia vyprodukovali prakticky iba dve - tri nebezpečné situácie. Chlapci už zabojovali, a tak je prvé domáce víťazstvo plne zaslúžené," povedal na margo derby stretnutia tréner FK Krh. Podhradia Július Balta.

"Nastúpili sme ako už tradične s kádrom, ktorý máme k dispozícii, keďže vyberať nie je z čoho. V zostave je momentálne päť dorastencov, ale všetci podali obetavý výkon. Najboľavejším miestom je naďalej post brankára a mladý Vincze dnes nastúpil po prvýkrát. Musíme teda pracovať s tým, čo máme, a prioritou pre túto sezónu bude zachrániť sa. Derby podľa môjho názoru splnilo očakávanie, hralo sa bez zbytočných zákerností a myslím si, že vyhralo šťastnejšie mužstvo. Ďakujem aj divákom za vytvorenie príjemnej atmosféry," uviedol hrajúci tréner FK Gemerská Hôrka Milan Barna.

9.kolo

Koš. Nová Ves - Krh. Podhradie 1:0 (1:0) 

Gól: Máťaš, ŽK: Šurin - Ulbrik, Bodnár, Šomšák, R: Laskovský, D: 100,

Krh. Podhradie: Szabó - Kún, Demjén, Béreš, Tóth, Bodnár, Lázar, Erdöfalvi, Kiss, Prónyai, Šomšák, striedali Jurini, Ulbrik, Anna

Domáci si síce vytvorili územnú prevahu, mali viac z hry, ale bránu hostí najčastejšie iba obstreľovali a netrafili poriadne ani medzi tyče. Hostia hrali na brejky a po jednom z nich mohol Šomšák otvoriť skóre, ale z hranice pokutového kopu zasiahol iba brvno domácej brány. Po polhodine hry sa domácim podarilo po narážačke strelou k tyči dosiahnuť vedenie a ako sa neskôr ukázalo, tento gól im vyniesol trojbodový zisk. Po prestávke hostia hru vyrovnali, prebrali neskôr iniciatívu a rodili sa šance na skórovanie. Tú najväčšiu mal opäť Šomšák, ktorý však po strele Lázara loptu odrazenú od brvna nedokázal ani takmer z bránkovej čiary zasunúť do siete. Pri ďalšej tutovke hostí sa vyznamenal domáci gólman, ktorý dobre mierenú hlavičku Prónyaia dokázal vytlačiť spod brvna. Hostia ovládli hru, ale domáci už najtesnejšie víťazstvo ubránili. "Keď zápas hodnotím z pohľadu druhého polčasu, tak minimálne bod sme si za predvedený výkon zaslúžili. Šťastnejší domáci však skórovali a moji zverenci nevyužili ani tie najvyloženejšie tutovky. Bohužiaľ, ušiel nám zápas, kde sme mali bodovať," uviedol tréner FK Krh. Podhradia Július Balta.

10.kolo

Krh. Podhradie - Helcmanovce 4:4 (3:1) FOTOGALÉRIA

G: Kún 2, Prónyai 2 (1 z 11 m) - Maliňák 2, Škarbek, Pisko, ŽK: Verba, Hudák, Ferenc, R: Havrila, D: 100,

Krh. Podhradie: Szabó - Jurini, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Lázar, Tóth, Kiss, Šomšák, Demjen, Prónyai, striedali Kuzma, Ulbrik

Necelá stovka prítomných divákov videla pod hradom Krásna Hôrka futbal v rýchlom tempe a nasadení v podaní oboch aktérov. Domáci mali polčas dobre rozbehnutý a hneď vedúci gól padol po hlavičke kapitána Kúna, ktorý si po prestávke k narodeninám doprial aj druhý úspech.

Hostia podnikali ojedinelé, ale rýchle brejky a po jednom z nich vydolovali priamy kop zo strednej vzdialenosti. Strelu jedného z útočníkov stačil ešte jeden z obrancov odvrátiť, ale po následnej delovke Maliňáka z voleja bol už bezmocný aj gólman Szabó. Záver polčasu priniesol domácim dvojnásobnú radosť, keď najprv po štandardke po druhýkrát viedli zásluhou Prónyaia. Ten šesť minút pred polčasovým hvizdom z nariadenej penalty vedenie ešte aj poistil. V úvodnej minúte záverečnej štvrťhodiny už domáci viedli rozdielom triedy. Po rohovom kope Lázara najprv Šomšák nastrelil brvno, ale k odrazenej lopte sa dostal Kún a hlavou preloboval gólmana hostí. Už sa zdalo, že o víťazstve domácich niet pochýb, ale hostia ani za tohto nepriaznivého stavu nezložili zbrane, vyrážali do brejkov a v priebehu dvanástich minút trojgólové manko zmazali. Najprv znížil Škarber a sedem minút pred koncom Maliňák dosiahol kontaktný gól. V tej samej minúte sa skóre opäť menilo, keď z následného rýchleho protiútoku ťažil Pisko a pochoval nádeje na domáce víťazstvo.

"Patričný tlak sme si vytvorili a okorenili gólmi zo štandardiek. Za priaznivého stavu, keď sme viedli už o tri góly, totálne zlyhala herná disciplína a súpera sme doslova provokovali. Ten to využil a vyťažil z minima maximum. Moji zverenci práve naopak z maxima dosiahli nakoniec minimum a zbytočne prišli o vytúžené víťazstvo," konštatoval znechutený tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

11.kolo

Spišské Vlachy - Krh. Podhradie 1:0 (0:0)

Krh. Podhradie: Szabó - Kuzma, Kún, Demjén, Bodnár, Kiss, Lázár, Erdöfalvi, Anna, Prónyai, Šomšák

Domáci šli od úvodných minút za svojím cieľom bodovať naplno, vytvorili si územnú prevahu a hostí dostali pod tlak. Zahrávali množstvo štandardiek, po ktorých si však gólman hostí Szabó udržal čisté konto a poradil si aj s nebezpečnou hlavičkou jedného z domácich útočníkov. Hostia, ktorí vychádzali zo zabezpečenej obrany sa do priestoru domácej šestnástky dostávali len sporadicky a bránu vážnejšie ohroziť nedokázali.

Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke a domáci pokračovali v nátlakovej hre, keď preskupili rady a útočili v trojici. Neskôr hostia hru vyrovnali, ale vážnejšiu príležitosť na skórovanie si nevypracovali. Už sa zdalo, že zápas skončí bezgólovou remízou, ale v 78. min. po kolmej prihrávke a následnej hlavičke nepokrytého Biroščáka z hranice malého vápna Szabó kapituloval a domáci sa dočkali vedúceho gólu. Hostia otvorili hru, hnali sa do útoku, ale skóre vyrovnať už nedokázali. "Na pôdu súpera sme pricestovali s oneskorením, takpovediac v hodine dvanástej, pretože bola uzávierka na jednom úseku cesty, kde sme sa zdržali. V zápase sme tentoraz taktické pokyny trénera naplnili, ale stačilo jedno zaváhanie a inkasovali sme rozhodujúci gól. Bohužiaľ vo Vlachoch sa nám už po niekoľkýkrát stalo, že sme prehrali najtesnejším rozdielom," uviedol na margo stretnutia kapitán FK Krh. Podhradie Štefan Kún.

12.kolo

Harichovce - Krh. Podhradie 4:1 G. Lázár.

Nastúpili sme v tejto zostave: Szabó - Tóth, Kún, Demjén, Bodnár, Kiss, Lázár, Erdöfalvi, Anna, Šomšák, Prónyai striedali: Kuzma, Demko, Ulbrík

Po prehre najtesnejším rozdielom v Spišských Vlachoch sa futbalisti Krh. Podhradia predstavili opäť na súperovom ihrisku. Na vedúci gól lídra z Harichoviec ešte dokázali odpovedať, ale nakoniec prehrali rozdielom triedy aj napriek tomu, že druhý polčas odohrali domáci v početnom oslabení.

Domáci sa rýchlym gólom ujali vedenia, keď ťažili hneď z prvej šance. Neskôr Lázar po ideálnej prihrávke Prónyaia strelou spoza šestnástky dosiahol vyrovnávajúci gól, keď vymietol pavučinu domácej brány. Hráči hostí v ďalšej časti dvakrát nedostatočne pokryli útočníkov súpera a z toho pramenili ďalšie inkasované góly. Pred odchodom do kabín sa hráč domácich P. Pukluš dal zbytočne vylúčiť, keď kopol Demjena ležiaceho na zemi do chrbta.

Po zmene strán sa hosťom hrajúcim proti desiatim domácim hráčom podarilo častejšie navštevovať súperovu šestnástku. Z tejto výhody však okrem streleckého pokusu Tótha, keď domáci gólman musel vážnejšie zasahovať, nevymysleli nič a prakticky si gólovú šancu nevypracovali. Domáci, ktorí najprv posilnili defenzívu, sa neskôr opäť dostávali do šancí a desať minút pred koncom po jednom z rohových kopov prikrášlili víťazstvo štvrtým gólom. V závere po vysunutí Kúnom postupoval na domácu bránu Anna, ale jeho zámer gólman včas vystihol, čím zmaril možnosť na korigovanie výsledku.

13.kolo

Krh. Podhradie - Sp. N. Ves "B" 4:2 (1:0) FOTOGALÉRIA

G: Prónyai 2, Kún, Bodnár - Liška, Jenča, ŽK: Prónyai, Lázar - Baranyi, R: Novák, D: 150,

Krh. Podhradie: Szabó - Jurini, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Filcsák, Lázar, Prónyai, Tóth, Anna, Demjén, striedali Kuzma, Kiss

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia, keď unikol Augustin, ale zoči - voči gólmanovi Szabovi sa nepresadil. Po štvrťhodine sa domácim podarilo po hlavičke Kúna otvoriť skóre stretnutia, ktorý mieril k bližšej tyči. Neskôr mohol domáci kapitán vedenie poistiť, keď po priamom kope Bodnára hosťujúci gólman loptu neudržal, ale druhým zásahom si brankár reputáciu už napravil. Následne Erdöfalvi strelou z uhla zasiahol tyč.

Po prestávke mal opäť šancu Erdöfalvi, ale po úniku a krížnej strele bránu minul. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo až po hodine hry, keď si na ideálnu prihrávku nabehol Liška a popod padajúceho brankára rozvlnil domácu sieť. O päť minút neskôr sa skóre menilo a po Prónyaiovej dorážke šli domáci po druhýkrát do vedenia. Hostia však opäť zmazali jednogólové manko. Najprv Szabó hlavičku Baranyiho reflexívne vyrazil, ale proti následnej krížnej strele Jenča bol už bezmocný. Domácich však ani tento vyrovnávajúci gól nezaskočil a z následnej štandardky, keď Lázarov center našiel Bodnára, ten hlavou po tretíkrát prekonal Gaborčíka v hosťujúcej bráne. Očakával sa záverečný tlak hostí, ale ten sa nekonal a domácim sa päť minút pred koncom podarilo vedenie poistiť. Po ďalekonosnej prihrávke sa k lopte dostal Prónyai, predral sa cez brániacich hráčov a po krížnej strele skóroval, čím rozhodol o vytúženom víťazstve.

Attila Prónyai má už v drese Krh. Podhradia na konte šesť gólov, pričom už po druhýkrát má v zápase dvojgólový zápis. "Prvýkrát som dal dva góly naposledy proti Helcmanovciam, ale tentoraz prispeli k veľmi dôležitým trom bodom. Súper bol kvalitný, posilnený o hráčov z áčka, ale myslím si, že dnes sme boli lepším mužstvom. Bojovnosťou a väčšou túžbou po víťazstve sme ich v závere zlomili, i keď po druhom vyrovnaní som mal podobne ako ostatní hráči obavu o výsledok," uviedol po stretnutí A. Prónyai.

14.kolo

Krh. Podhradie - Prakovce 0:0 (predohrávka) FOTOGALÉRIA

ŽK: Jurini, Demjen - Lapšanský, Lukáš, Kuchta, Opremčák, R: Zajac, D: 150,
Krh. Podhradie: Szabó - Jurini, Kuzma, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Filcsák, Tóth, Šomšák, Anna, Demjen, striedal Kiss

Podhradčania hostili posledný celok tabuľky Prakovce. V ostatnom kole získali doma cenné tri body, ale v zápase s rezervou Sp. Novej Vsi prišli o dvoch hráčov Lázara a Prónyiaia, ktorí sa vykartovali. Do hry už zasiahol Šomšák, ktorý už, naopak, jeden zápas pre žlté karty odstál. V predohrávke bolo cieľom získať ďalšie tri dôležité body, ale i napriek tomu, že šancí na skórovanie bolo niekoľko, konto gólmana hostí ostalo čisté. Zápas sa začal obojstranne tvrdo a hráči sa v osobných súbojoch nešetrili, čo mladý arbiter v niektorých momentoch dosť toleroval. Po štvrťhodine mohol otvoriť skóre Filcsák, ale opečiatkoval iba brvno hosťujúcej brány. Na opačnej strane sa nebezpečnou strelou prezentoval Demčák. Smola prenasledovala domáceho Bodnára, ktorý najprv bránu hostí zblízka prestrelil a neskôr sa nepresadil po samostatnom úniku. Po prestávke domáci pokračovali v útočnom snažení, ale bránu hostí sa im vďaka dobre chytajúcemu Csiszárovi odkliať nepodarilo. Kiss dvakrát bránu minul a neuspel v zakončení ani Kuzma. Najväčšiu šancu mal Erdöfalvi, keď po jeho strele spoza šestnástky ešte Kuzma zmenil smer lopty, ale gólman hostí aj túto šancu tak trochu aj so šťastím zmaril. Na opačnej strane sa v domácej bráne blysol Szabó, ktorý čelil Leškovej prudkej strele. "Súper bol slabý, kúskoval hru a naši hráči sa nedokázali dostať do tempa. Tréner už vopred avizoval, že to bude ťažký zápas, kedže hostia pred týždňom futbal hrať chceli, ale Prakovčania boli opakom. To však neospravedlňuje náš výkon. Hrali sme veľmi zle a chyba je jedine v nás. Šancí bolo niekoľko, ale nedokázali sme ich premeniť. Niektorým hráčom chcenie nemožno odoprieť, ale nevychádzalo nám vôbec nič. Samozrejme, citeľne nám chýbali aj dvaja vykartovaní hráči, ktorým to v posledných kolách vychádzalo k spokojnosti," uviedol asistent trénera FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.


13. Krh. Podhradie 14 3 4 7 20:31 13

Doma 7 2 3 2 14:17 9

Vonku 7 1 1 5 6:14 4


Tabuľka po jesennej časti + predohrávané jarné kolo

1. Harichovce 14 9 3 2 37:17 30

2. Sp. Vlachy 14 8 2 4 23:18 26

3. Helcmanovce 14 8 1 5 35:25 25

4. Margecany 14 7 3 4 21:17 24

5. Jaklovce 14 7 2 5 26:17 23

6. Koš. N. Ves 14 7 2 5 23:19 23

7. Teplička 14 6 3 5 23:21 21

8. Poráč-SNV B 14 6 1 7 29:28 19

9. Ťahanovce 14 4 5 5 27:29 17

10. Gelnica 14 4 3 7 17:23 15

11. Smižany 14 4 3 7 18:25 15

12. Gem. Hôrka 14 4 2 8 23:42 14

13. Krh. Podhradie 14 3 4 7 20:31 13

14. Prakovce 14 3 2 9 19:29 11

Ako sme hrali - jar

Odveta bola už o niečom inom a v domácom prostredí sme získali z možných 18 bodov, 16. Najvýraznejšie sme zvíťazili nad Koš. N. Vsou, 3:1 a zdolali sme aj lídra tabuľky, Sp. Vlachy, 3:0. Najviac gólov sme dostali v poslednom kole, keď na pôde SNV "B" - Poráč sme inkasovali debakel 4:0.

15.kolo

Smižany - Krh. Podhradie 3:1 (2:0) Góly: Klubert, Slejzák, Šebest - Bodnár, ŽK: Klubert, Hagara - Kún, Piater, Demjén, Prónyai, R: Kandráč, D: 250,

Zostava: Szabó - Kuzma, Piater, Kún, Tóth, Anna, Bodnár, Erdöfalvi, Kiss, Filcsák, Šomšák, striedali Prónyai, Demjén

Počas celého stretnutia si vyložené gólové príležitosti ani jedno z mužstiev nevypracovalo. Po obojstranne opatrnom úvode však už domáci po štvrťhodine hry viedli rozdielom dvoch gólov. "Cieľom bolo čo najdlhšie ubrániť bezgólový stav, čo sa však nepodarilo. Najprv sa o úvodný inkasovaný gól pričinil aj nerovný terén a o chvíľu sme nedokázali pokryť hlavičkujúceho hráča," konštatoval na margo prvého polčasu hráč Krh. Podhradia Jaroslav Piater.

Po prestávke sa hralo prevažne v strede poľa a po jednej zo štandardiek sa domácim podarilo po tretíkrát rozvlniť hosťujúcu sieť. "Po treťom inkasovanom góle, keď lopta doplachtila do siete, sme prebrali iniciatívu a vyslali niekoľko nebezpečných striel smerujúcich k tyči, ktoré však domáci gólman zneškodnil. Z aktivity sme vyťažili gól Bodnárom a neskôr znížil na kontaktný hruďou aj Šomšák. Asistenti sa rozbehli k stredu ihriska, ale hlavný arbiter signalizoval ruku, ktorú nik iný nevidel a gól nám neuznal. Za stavu 2:0 nám po faule v šestnástke na Šomšáka taktiež evidentnú penaltu nepriznal. I napriek prehre to nebol zlý výkon z našej strany, keďže sme domácich do vážnejšej šance nepustili, ale paradoxne trikrát inkasovali," zakončil J. Piater.

16.kolo

Krh. Podhradie - Margecany 1:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

Gól: O. Šomšák, ŽK: 0 - Očvár, R: Kuspan, D: 200, 

Krh. Podhradie: Szabó - Jurini, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Piater, Tóth, Kiss, Šomšák, Anna, Prónyai, striedali Filcsák, Lázar

Domáci už v 8. minúte otvorili skóre, keď sa v hosťujúcej šestnástke ocitol Šomšák. Predral sa cez štyroch brániacich hráčov a príležitosť zakončil gólom. Ako sa neskôr ukázalo, mal cenu troch bodov. V ďalšej časti mohol tesný náskok poistiť, ale ani z najvyloženejšej šance už nedokázal skórovať. Najprv síce vystihol "malú domov" v podaní hosťujúceho Čarnokyho, ale následne preloboval vybiehajúceho gólmana Mackovjaka i bránu. Taktiež už nezapršalo po krížnej strele Prónyaia, keď Šomšák z tesnej blízkosti minul loptu. Hostia vážnejšie zamestnali gólmana domácich iba raz, keď po hlavičke Beleja musel Szabó loptu vytlačiť na brvno. "Pred zápasom sme si povedali, že na súpera musíme vyšliapnuť od prvej minúty a zúročiť to, čo sme si počas týždňa natrénovali. Darilo sa nám a hostí sme okrem jedinej príležitosti do ničoho nepustili. Aj táto šanca bola ovplyvnená vetrom, ktorý loptu nadvihol, ale gólman našťastie včas reagoval," konštatoval záložník FK Krh. Podhradia Jaroslav Piater.

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán a domáci ovládli hru. Rodili sa šance, ale tentoraz chýbalo presnejšie zakončenie. Najväčšiu mal Šomšák, ktorý po krížnom centri Annu z tesnej blízkosti bránu hostí tentoraz prestrelil. Gólman Szabó na opačnej strane čelil iba dvom za sebou idúcim strelám. "Po prestávke sa nám darilo pokračovať v nátlakovej hre a na súpera sme vybehli s podobnou taktikou ako v prvej časti hry. Darilo sa nám ho držať na dištanc. Víťazstvo je plne zaslúžené, ale skóre mohlo byť o čosi výraznejšie nakoľko sme sa dostali do niekoľkých šancí," uzavrel J. Piater.

17.kolo

Ťahanovce - Krh. Podhradie 3:1 (2:0)

G: Ungvőlgy, Koľvek, Glovňa - Šomšák, ŽK: Glovňa, Ungvőlgy - Piater 2, Kiss, Prónyai, ČK: Piater, R: Maušin, D: 100,

Krh. Podhradie: Szabó - Demjén, Piater, Kún, Jurini, Kiss, Bodnár, Erdőfalvi, Anna, Prónyai, Šomšák, striedal Lázar.

"Výkonom sme neoslnili a nepredviedli ani spolovice takú hru ako doma s Margecanmi. Mal som z toho taký pocit, že už v autobuse sme po psychickej stráne akoby prehrávali 0:1. V zápase sa to potvrdilo a po dvoch chybách sme dvakrát inkasovali. Pri prvom góle ostal nepokrytý hlavičkujúci hráč a o tri minúty neskôr padol druhý gól. V tomto prípade máme ťažké srdce na rozhodcu, lebo šlo o čistý ofsajd. V prestávke sme si vypočuli ostré slová od trénera a chceli odčiniť slabý výkon z prvého polčasu," uviedol záložník FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

V druhej časti hry už hostia viac kombinovali, hrali po zemi, ale domáci mali okrem tretieho streleného gólu ďalšie šance. Tie však už likvidoval gólman Szabó. Svetlým momentom bol iba čestný gól Šomšáka, ktorý zužitkoval prihrávku od Lázara. V 50. min. mužstvo oslabil J. Piater, ktorý musel po druhej žltej a následnej červenej predčasne pod sprchy. "Po druhom góle som použil na margo arbitrov nelichotivé slová a chytil prvú žltú kartu. Bolo to zbytočné. Druhú som však dostať nemal. Pri súboji o loptu ma protihráč udrel lakťom, čo arbiter pravdepodobne nepostrehol. Následne som stratil rovnováhu, zakopol o hráča a spadol som naňho. Nasledovala druhá žltá a červená karta. To však už bolo po treťom góle a zápas bol prakticky rozhodnutý," uviedol J. Piater.

18.kolo

Krh. Podhradie - Gelnica 1:0 (0:0) FOTOGALÉRIA

G: Prónyai, ŽK: 0 - Hrobko, Švarc, Kružlák, R: Havrila, D: 150,

Zostava: Szabó - Jurini, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Lázar, Tóth, Kiss, Šomšák, Anna, Prónyai, striedali Filcsák, Demjén

V úvodnej štyridsaťpäťminútovke začali podnikať rýchle a nebezpečné brejky hostia, ktorí preverili postreh domáceho gólmana. Szabó sa vyznamenal po tvrdej strele D. Bodnára, Kollár hlavou bránu minul a Dudy preloboval po úniku všetko, čo mu stálo v ceste. Na opačnej strane sa neskôr prebudili aj domáci a pohrozili tvrdou strelou E. Bodnára a následne zamestnal gólmana hostí Kiss. V závere polčasu domáci dosiahli gól po priamom kope Lázara Šomšákom, ale asistent nekompromisne signalizoval postavenie mimo hry. Po prestávke už domáci prebrali aktivitu, a kým do polčasu hrali rozhárane, keď prihrávky často nemali adresáta, potom sa obraz hry výrazne zmenil. Hneď v úvode ukážkovou hlavičkou prekonal gólmana hostí Prónyai. Rodili sa ďalšie šance, minimálne tri tutovky vynechal Šomšák. Naj〜krajšia bola jeho pohotová strela z otočky, keď zasiahol brvno. I keď hostia už veľa vody nenamútili, tesné vedenie domáci nedokázali poistiť.

Kým v zápase proti Margecanom rozhodol Šomšák, tentoraz sa z víťazného gólu mohol radovať Attila Prónyai. "Zápas bol ťažký a prvý polčas z našej strany nervózny. Súper statočne bojoval v ofenzívnej činnosti a naopak do šancí nás nepúšťal. Neskôr sme mali veľmi veľa príležitostí na skórovanie, ale padol iba jediný gól, ktorý som dosiahol ja, a preto mam dvojnásobnú radosť, z gólu i víťazstva," tešil sa útočník FK Krh. Podhradie A. Prónyai.

19.kolo

Jaklovce - Krh. Podhradie 1:1 (0:1)

G: Adamišin - Anna, ŽK: Petkáč, Eliáš, - Lázar, Tóth, Juhás, ČK: Kandrík - Šomšák, R: Wurm, D: 50,

Krh. Podhradie: Szabó - Tóth, Piater, Kún, Bodnár, Kiss, Lázar, Erdöfalvi, Anna, Ulbrik, Šomšák, striedal Juhás

Hostia dobre organizovali obranu a z tretieho protiútoku dosiahli vedúci gól, keď Anna z hranice šestnástky skóroval. Domáci pritlačili, ale našťastie dvakrát naskytnuté príležitosti zahodili. Najprv bránu z malého vápna jeden z útočníkov prestrelil a neskôr po hlavičke sa lopta odrazila od jednej tyči k druhej a následne ju chytil gólman Szabó. "V šatni sme si povedali, že musíme zabojovať aj za chýbajúcich spoluhráčov, zodpovedne brániť a pokúsiť sa o rýchle brejky. Prakticky sa nám to darilo celý polčas a zodpovedný prístup bol okorenený aj vedúcim gólom," uviedol skúsený záložník FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

Obraz hry sa výraznejšie nezmenil ani po prestávke. Hostia pozorne bránili a vyrážali do protiútokov. Jediná chyba, keď už viac hráčov hostí útočilo, ako bránilo, stačila osamotenému Adamišinovi, ktorý po prelobovaní brankára umiestnil loptu pod brvno. V závere arbiter po šarvátke vylúčil domáceho Kandríka i hosťujúceho Šomšáka. Po Piaterovi, ktorý si už trest na jar na jedno stretnutie odsedel, pribudne tak do štatistiky Podhradčanov aj druhá červená karta. "Po útoku Šomšáka na bránu došlo v súboji k stretu s brankárom, pričom faul nebol. Obranca ho následne úmyselne lakťom udrel do tváre. Šomšák úder opätoval a dal mu facku. Potom ho jeden z hráčov domácich sotil na zem, a keď sa pozviechal, knokautoval ho aj domáci brankár, ktorý však červenú kartu nedostal," opísal inkriminovaný moment dramatického záveru J. Piater.

20.kolo

Krh. Podhradie - Teplička 0:0 FOTOGALÉRIA

ŽK: Erdöfalvi, Jurini, Kún, Piater - Biacovský, R: Zajac, D: 100,

Zostava: Szabó - Jurini, Erdöfalvi, Bodnár, Kún, Lázar, Piater, Tóth, Kiss, Anna, Prónyai, striedal Demjén

Domáci začali aktívne a takmer počas celého stretnutia okupovali šestnástku súpera. Prevahu však nedokázali korunovať gólom ani z nariadenej penalty, ktorú arbiter odpískal po faule na Bodnára. Prónyai zo značky bieleho bodu volil prízemnú strelu, po ktorej gólman hostí loptu bez námahy chytil. Neujala sa ani hlavička Bodnára, Kún po centri Lázara loptu v tesnej blízkosti tyče minul a ďalšie dve Prónyaiove strely gólman hostí zneškodnil. Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke, akurát nervozita v domácom tábore stúpala. Opäť mal po skrumáži šancu Prónyai, neskôr Bodnár a Piater nastrelil brvno. Hostia vyslali jedinú vážnejšie strelu na domácu bránu v podaní Olejníka ešte v prvom polčase.

"Duel, v ktorom sme jasne dominovali, nemôžem nazvať inak ako zápas zahodených šancí. V úvode to síce neboli vypracované príležitosti ako rozvlniť sieť, ale bolo ich niekoľko a chýbal len krôčik k úspechu. Neskôr už bolo zopár pekných momentov, ako i strely z rôznych vzdialeností volajúce po góle. Chlapci po zápase povedali, že odišlo šťastie. Ja tvrdím opak. Neodišlo, ale mali sme ho udržať. Ako sa hovorí - chudobnému aj z prázdneho hrnca vykypí, to platilo v zápase proti Tepličke," uviedol tréner FK Krh. Podhradie Július Balta. Podhradčania sa tak opäť prepadli na predposlednú priečku s trojbodovým náskokom na Gelnicu.

21.kolo

Gem. Hôrka - Krh. Podhradie 2:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

Domáci sa rýchlym gólom už po piatich minútach hry ujali vedenia, keď po rohovom kope hlavičkou otvoril skóre M. Izák. Domáci mali ďalšie šance, ale Klinko, Kövesdi ani Medvec už hosťujúcu sieť takmer hodinu nedokázali odkliať. Hostia, ktorí nastúpili bez Piatera a Šomšáka, ktorý je po vylúčení v treste, boli síce futbalovejší, ale okrem jedinej strely v ofenzíve veľa vody nenamútili. V 62. min. si na dôvažok Lázar za faul na V. Kovácsa vykoledoval červenú kartu, čím mužstvo hostí výrazne oslabil. O desať minúť neskôr taktiež gólu predchádzal rohový kop, po ktorom Klinko poistil tesné vedenie domácich.

Hostia prakticky doposiaľ ešte ani na jedno stretnutie nenastúpili s kompletným základom. Podľa slov trénera Júliusa Baltu sa takto filozofia ani koncepcia tvoriť nedá. Viac bol však sklamaný a znechutený z výkonu svojich zverencov. "Zaslúžene sme prehrali. Pred zápasom som chlapcom prízvukoval, aby sa vyhýbali zbytočným zbieraním kariet. Opak bol však pravda. Csaba Kiss uvidel štvrtú a Lázar bol dokonca vylúčený. Boli sme v zápase technickejším, behavejším a trénovanejším mužstvom, ale chýba nám koncový hráč. Bez nadsádzky môžem povedať, že keby bol v našom kádri hráč ako Klinko, a to nerobím z neho výnimočného futbalistu, ale dokázal už na jar streliť jedenásť gólov, tak dnes nebojujeme o záchranu, ale máme desať bodov k dobru. Celý zápas bol v našej réžii, ale v útoku sme bezzubí. Jediná strela smerovala medzi tyče a jedinú šancu mal Erdöfalvi, ktorý tesne minul bránu. Domáci Barnom a Medvecom iba nakopávali lopty na Klinka. Po prvej chybe, čo ma tak nemrzí, prišiel domáci roh. Následne však obrana nedokázala pokryť hráča, ktorý dal hlavou gól. Pri druhom, keď sme hrali už desiati, sme síce Klinkovu aktivitu eliminovali, ale nie je možné, aby ostal päť metrov bez dozoru a nepokrytý. Pohodlne nám ľavačkou strelil druhý gól. Bohužiaľ, moje mužstvo je trénované, ale nemám taký lievik, ktorým by som chlapcom futbalový rozum, inteligenciu a kultúru nalial," uviedol tréner FK Krh. Podhradie J. Balta.

22.kolo

Krh. Podhradie - Koš. N. Ves 3:1 (2:1) FOTOGALÉRIA

Góly: Šomšák, Erdöfalvi, Filcsák - Katona, R: Martinko,

Krh. Podhradie: Szabó - Erdofalvi, Kovács, Bodnlár, Kún, Piater, Tóth, Šomšák, Anna, Demjén, Prónyai, striedal: Filcsák, Ulbrik

Hostia boli v psychickej výhode, lebo sa pohybujú v stredných vodách piatoligovej tabuľky Juhozápad. Domácim stále ide o záchranu a nastúpili bez Lázara, ktorého stopla červená karta a Kissa, ktorý chytil štvrtú žltú. Vedenia sa rýchlym gólom ujali hostia, keď skóre otvoril Katona. Neskôr už domáci zmobilizovali sily, čoho výsledkom bol najprv vyrovnávajúci gól z kopačky Šomšáka. Do polčasu otočil zápas v prospech domácich Erdöfalvi a neskôr tesné vedenie poistil výborne hrajúci Filcsák, ktorý po strele Šomšáka tečom zmiatol hosťujúceho gólmana. Domáci šli do zápasu s určitou koncepciou, ale tá sa po štvrťhodine nabúrala po zranení J. Piatera, ktorý si pri jednom zo zakončení natrhol zadný stehenný sval. "Skúšal som to, ale po pár krokoch, keď mi predtým pri páde poriadne ruplo v nohe, som musel striedať. Myslím si, že jar sa pre mňa definitívne skončila," konštatoval J. Piater, ktorý už jedno stretnutie vynechal pre pracovné povinnosti a jedno musel nedobrovoľne odstáť po vylúčení.

Ako uviedol lodivod futbalistov Krh. Podhradia Július Balta, opäť musel pred zápasom improvizovať a meniť posty i počas hry. "Postavil som dvojicu hrotových hráčov Piatera a Šomšáka, ale o chvíľu mi už bolo všelijako. Zranil sa Piater a neskôr i Šomšák, ktorý však zápas so sebazaprením dohral, dal gól a bol vystriedaný až v závere. Samozrejme, výpadkom Lázára sa stratila futbalová kultúra. Chýbala kombinačná spolupráca, často sme len prekopávali stred a preto ma teší iba výsledok. Potešila ma hlavne hra a prínos Filcsáka, ktorý adekvátne nahradil Piatera a bol alfou a omegou zápasu," uviedol tréner J. Balta.

Hostia sa od úvodných minút snažili hrať a kombinovať, čo domácim chýbalo. "V domácom prostredí sme potrebovali vyhrať. Dreli sme síce, ale keďže máme viac natrénované a nabehané, v zápase prevážil práve silový futbal. Škoda nevyužitých ďalších šancí, ktoré sme mali aj na štyri zápasy. Maximálne dnes ďakujem nielen hráčom, ale aj tribúne, ktorá chlapcov podporovala, slušne povzbudzovala, fandila a bola tak dvanástym hráčom mužstva. Prial by som si, aby to bolo častejšie a hráči sa zlepšovali herne i kombinačne," uzavrel J. Balta.

23.kolo

Helcmanvoce - Krh. Podhradie 1:0 (0:0)

Gól: Škarbek

Krh. Podhradie: Szabó - Tóth, Kún, Demjén, Kovács, Kiss, Lázar, Erdőfalvi, Anna, Šomšák, Jurini, striedali Filcsák, Prónyai, Zubatý.Domáci si do polčasu vytvorili dve gólové šance, ale z vedenia sa mohli radovať až po hodine hry. Skôr než padol gól, vynechal tutovku po prihrávke Annu hosťujúci Kiss, ktorý z hranice malého vápna nedokázal skórovať. Domáci po jedinom rohovom kope v druhom polčase rozvlnili hosťujúcu sieť a ako sa neskôr ukázalo, gól mal cenu troch bodov. Hosťujúci brankár nešťastne vyrazil loptu presne na hlavu Škarbeka, ktorý ju potom usmernil do siete. Hostia otvorili hru, príležitosť sa naskytla ešte Erdőfalvimu, ale ten z hranice šestnástky nedokázal presne zakončiť. Podľa vyjadrenia domácich boli Podhradčania na ihrisku Helcmanoviec doposiaľ najlepším mužstvom, ktoré hostili v ostatnom období. Tieto slová však boli slabou náplasťou pre trénera hostí J. Baltu, ktorý veril v zisk bodu. Karty mu tentoraz stopli Bodnára, nezahral si už zranený Piater a o týždeň si postojí Anna, čím sa bude zostava opäť meniť. "Do zápasu sme šli s cieľom neinkasovať a udržať bezgólový stav. Slabšiu koncentráciu a výpadok hernej disciplíny domáci využili na dosiahnutie gólu. V mužstve, ktoré momentálne máme trénované a ukazuje sa, že aj kombinačne schopné, však chýba hráč typu Škarbek, alebo ako som už predtým spomínal, Klinko. Ten práve pri dosiahnutom góle dostal viac priestoru, čo v danej chvíli dokázal využiť. Veľmi dobre zahral Tóth a už druhýkrát dostal príležitosť mladý dorastenec Kovács, ktorý sa predstavil v dobrom svetle," uviedol tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

Do nasledujúceho stretnutia pôjde tréner opäť s inou základnou zostavou, keďže Anna dostal štvrtú žltú kartu. V stretnutí nastúpil Prónyai iba ako náhradník. "Má už sedem žltých kariet. Obával som sa ďalšej, pretože má horúcu hlavu. Striedal preto zraneného Šomšáka dvadsať minút pred záverom," vysvetlil J. Balta.

24.kolo

Krh. Podhradie - Sp. Vlachy 3:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

Góly: Prónyai, Szabó (11 m), Bodnár, ŽK: Bodnár, Lázar, Jurini - Regec, Ivan, R: Hepka, 

Krh. Podhradie: Szábó - Erdöfalvi, Kovács, Bodnár, Kún, Lázar, Tóth, Kiss, Šomšák, Demjén, Prónyai, striedal Jurini

Tri kolá pred koncom súťaže mali Podhradčania neľahkú úlohu. Od poslednej priečky, kde sa nachádza Gelnica, ich delilo šesť bodov a preto v nastávajúcom domácom dvojzápase museli zabojovať aspoň o tri body. V tom prvom privítali lídra zo Sp. Vlách, ktorý mal pred zápasom víťazné chúťky pre potvrdenie postupu. Domácich však poriadne podcenil. Iba sporadicky sa dostával pred bránu gólmana Szaba a takmer ju vážnejšie počas celého stretnutia neohrozil.

Stretnutie sa začalo o niečo neskôr, lebo plánovaný začiatok poznamenal hustý lejak, ktorý menil hraciu plochu na prírodné kúpalisko. Domácich však tento fakt nezaskočil a po niekoľkých minútach hry sa ujali vedenia po krížnej strele Prónyaia. Neskôr mal druhý gól po priamom kope Lázara na dosah Šomšák. Hostia sa dostali do jedinej vážnejšej príležitosti, ale Jánoš z hranice päťky domácu bránu prestrelil. Po prestávke domáci pokračovali v naordinovanej taktike, ktorá vychádzala zo zabezpečenej obrannej činnosti. Naskytla sa im možnosť tesné vedenie poistiť, keď po ruke Šefčíka mali výhodu penalty. Tú bezpečne premenil gólman Szabó. Na rozdiel triedy upravil v závere Bodnár, ktorý na dvakrát prekonal hosťujúceho gólmana Ferenčuhu. Po strete s Jurinim si vážne zranil členok hosťujúci Halula, ktorého musela odviezť na ošetrenie záchranka.

Trénerovi domácich J. Baltovi opäť chýbalo niekoľko hráčov zo základu pred týmto dôležitým stretnutím. Piater a Ulbrik boli vyradení pre zdravotné problémy, Anna mal stop pre žlté karty a taktiež absentoval Filcsák. Svoju prácu však i napriek tomu dokázal zúročiť k spokojnosti hráčov, vedenia a predovšetkým divákov. "Ziskom troch bodov sme uhájili piatoligovú príslušnosť aj do ďalšej sezóny a potvrdili, že do tejto súťaže právom patríme. Veril som, že ak zúročíme tréningovú prípravu a budeme morálne a psychicky na úrovni, dokážeme zdolať aj najťažšieho súpera. Potvrdilo sa to práve teraz v tomto kľúčovom zápase, i keď v niektorých predošlých sa nám nedarilo. Som rád, že už po druhýkrát sme mali perfektnú divácku kulisu a podarilo sa mi dostať z chlapcov maximum. Nečakal som, že súper bude tak ľahko zdolateľný. Prišiel však s veľkými ambíciami a mužstvo, ktoré príde ako s bubnom na zajace, väčšinou prehráva. Na jeseň sme u nich prehrali najtesnejším skóre a teraz sme sa im revanšovali trojkou. Prajem im postup, je to vývojaschopný káder, ale v tomto zápase na nás jednoducho nemali," uviedol po dôležitom stretnutí tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

25.kolo

Krh. Podhradie - Harichovce 2:1 (1:1)

Góly: Šomšák, Filcsák - Pukluš, ŽK: Filcsák - 0, ČK: Bodnár, R: Milkoš, D: 150,

Krh. Podhradie: Szabó - Tóth, Demjen, Bodnár, Kovács, Kiss, Lázar, Erdöfalvi, Anna, Prónyai, Šomšák, striedali Filcsák, Harhovský, Zubatý.

Pre divákov v nezáživnom stretnutí sa vedenia ujali hostia, keď po chybe v obrannej činnosti otvoril skóre hosťujúci Pukluš. Neskôr nastalo vzrušenie, keď Šomšák strelou pod brvno dosiahol vyrovnávajúci gól. Po prestávke sa obraz hry nemenil, akurát hostia pôsobili dojmom, akoby sen o prípadnom postupe vzdali. V tábore domácich zraneného Šomšáka musel striedať Filcsák. Jeho prvý kontakt s loptou bol okorenený aj víťazným gólom, keď odrazenú loptu po prvej strele od tyče dopravil následne do siete. Potom sa už pokračovalo bez výraznejších príležitostí v podaní oboch aktérov.

Podhradčanov v jarnej časti "zdobí" už štvrtá červená karta. Tentoraz ju dostal po odpískaní zápasu E. Bodnár, ktorého k inzultácii protihráča vyprovokoval Pukluš. Ten už počas zápasu zdvihnutím prostredníka naznačoval smerom k domácemu celku nešportové gestá. "Šlo už iba o potvrdenie predošlého víťazstva, ale dvakrát za sebou vyhrať je ťažké. Upozorňoval som hráčov, aby sa vyhýbali rôznym formám odplaty a emócie držali na uzde. Bodnár s Puklušom sa však provokovali už počas celého zápasu, až to došlo k tomu, že náš hráč pri odchode z hracej plochy udrel protihráča. Tvrdil, že to bola reakcia na jeho vyjadrenie, v ktorom naše mužstvo urážal," konštatoval tréner FK Krh. Podhradie Július Balta.

26.kolo

Poráč SNV "B" - Krh. Podhradie 4:0 (2:0). Góly: Ščavnický 2, Augustín 2, ŽK: Antal - Kovács, R: Havrilla, D: 70,

Krh. Podhradie: Szabó (Kerekeš) - Tóth, Kún, Demjen, Kovács, Kiss, Lázar, Erdöfalvi, Anna, Prónyai, striedal Jobbáď

Domáci mali počas celého stretnutia navrch a usadili sa v šestnástke súpera. Z vypracovaných šancí sa im do polčasu podarilo dvakrát skórovať Ščavnickým a Augustínom. Táto dvojica iba v opačnom poradí rozvlnila hosťujúcu sieť po prestávke ešte dvakrát. To bol už v bráne hostí náhradný gólman Kerekeš. "V prvom polčase chytal Szabó, ktorý v druhom nastúpil za náhradného brankára Kerekeša do útoku. Obaja gólmani tak rovnomerne jeden polčas hrali na hrote a druhý chytali," uviedol vedúci mužstva FK Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď. Ten po zranení Prónyaia musel totiž po prvýkrát nastúpiť do hry a mal tak piatoligovú premiéru.

Gólmanovi Szabóovi, ktorý už počas sezóny strelil dva góly, jeden z hry v Gelnici a druhý pred dvoma týždňami doma z penalty, sa splnil sen zahrať si v útoku. "V druhom polčase som hral na hrote, a keďže sa zranil Prónyai, musel striedať vedúci mužstva Jobbáď. Spolu sme tak na hrote tvorili útočnú dvojicu. Bol to zážitok, pretože ja mám asi deväťdesiat, a on tak stodesať kíl. Čo sa týka hry, čakal som viac. Dvakrát som bránu netrafil, ale v poli som mal niekoľko dobrých narážačiek a nestratil som sa. Škoda, že nebola príležitosť zahrať nejakú štandardku, po ktorej som už v minulosti skóroval. Mladý dorastenecký brankár Kerekeš ma v bráne adekvátne zastúpil a v úvode vychytal niekoľko nebezpečných striel," povedal gólman Szabó, ktorému v Podhradí končí hosťovanie, ale ako uviedol, rád by v kádri zotrval aj v novej sezóne.


Krh. Podhradie 12 5 2 5 13:16 17

Doma 6 5 1 0 10:2 16

Vonku 6 0 1 5 3:14 1


Konečná tabuľka

1. Sp. Vlachy 26 16 3 7 40:24 51

2. Smižany 26 15 3 8 55:33 48

3. Helcmanovce 26 15 1 10 57:42 46

4. Harichovce 26 13 6 7 57:35 45

5. Poráč-SNV B 26 13 1 12 51:40 40

6. Margecany 26 11 5 10 37:33 38

7. Teplička 26 11 5 10 39:37 38

8. Jaklovce 26 10 4 12 45:48 34

9. Ťahanovce 26 9 6 11 51:59 33

10. Koš. N. Ves 26 9 5 12 40:45 32

11. Gem. Hôrka 26 11 2 13 48:71 32

12. Prakovce 26 9 3 14 38:52 30

13. Krh. Podhradie 26 8 6 12 33:47 30

14. Gelnica 26 5 4 17 27:52 19

(ŠTK odrátala Gem. Hôrke 3 body)


Góly

Do streleckej listiny sa zapísalo 10 hráčov. Výraznejšieho ostrostrelca sme v mužstve nemali, a tak najlepším bol Attila Prónyai s 8 gólmi. Za ním nasledujú Ondrej Šomšák (6), Štefan Kún a Erik Bodnár (4), Anton Filcsák a Tomáš Anna (3), Alexander Szabó (2) a jednogólový Jaroslav Piater, Gabriel Lázár a Jozef Erdöfalvi.

Karty

V súťažnom ročníku sme celkovo inkasovali 61 žltých kariet a 4 červené.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky