2011/12

04.07.2012

Predošlý ročník sme skončili na predposlednom 13.mieste ako nováčik. Nelichotivé miesto sme vylepšili a dokázali byť v tomto súťažnom ročníku najlepší z gemerských zástupcov.

Súpiska

Alexander Szabó, Štefan Kún, Gabriel Demjén, Jozef Erdöfalvi, Matúš Mészner, Erik Bodnár, Csaba Kiss, Jaroslav Piater, Lukáš Drobňák, Ondrej Šomšák, Attila Prónyai, Peter Breuer, David Bollo, Jaroslav Barczi, Stanislav Grančák, Štefan Maliňák, Róbert Ulbrík, Zoltán Juhász, Peter Kovács, Marcel Harhovský, Anton Filcsák, Michal Tóth, Marek Molitoris, Juraj Rusznyák, Tomáš Anna, Gabriel Lázár, Slavomír Kopas

Jesenná časť

1. kolo SO 06.08.11 16:30 

Krásnohorské Podhradie - Lipovník 1:2 (1:0) *anulovaný výsledok

FOTOGALÉRIA 

Šlágrom úvodného kola V. ligy skupiny košicko - gemerskej bolo pred početnou diváckou kulisou derby stretnutie medzi dlhoročným účastníkom najnižšej regionálnej súťaže Krásnohorským Podhradím a nováčikom z Lipovníka.

Domáci boli do polčasu lepším mužstvom, dobre bránili a súpera do vážnejšej gólovej príležitosti nepustili. Vytvorili si niekoľko šancí, ale tie nedotiahli do gólového efektu. Jediný gól padol z kopačky skúseného Piatera, ktorý zároveň stanovil aj najtesnejšie polčasové vedenie. Po prestávke už domáci nedokázali pokračovať v naordinovanej taktike prestali hrať svoju hru, dopúšťali sa chýb, čo hostia využili najprv na zmazanie jednogólového manka v podaní Bolla a neskôr Milatov gól zabezpečil nováčikovi aj víťazstvo.

Hostia nastúpili bez štyroch hráčov zo základu, ale podľa slov trénera Jozefa Emódiho vo víťazstvo verili. "Chceli sme nadviazať na minulosť, ktorá vyznela v náš prospech, pretože s Podhradím sme už dlhé roky predtým ešte v I. triede neprehrali. Našou taktikou bolo do polčasu neinkasovať, brániť a po prestávke otvoriť hru a pokúsiť sa skórovať. To sa nakoniec aj podarilo a tešíme sa zo zisku prvých piatoligových bodov," uviedol tréner FK Lipovník J. Emödi.

V domácom kádri nastúpili štyria noví hráči Kopas, Drobňák, Molitoris a Mészner, ktorí i napriek skúsenostiam prakticky ešte s kádrom neboli zohratí. Podľa slov autora jediného domáceho gólu Jaroslava Piatera tento fakt čiastočne ovplyvnil aj výkon domáceho celku hlavne v druhom polčase. Nový tréner Podhradčanov Miloš Gallo sa i napriek tomu na tieto argumenty vyhovárať nechcel. "Upozorňoval som chlapcov, že súper má skúsených hráčov, ktorí budú ťažiť z našich chýb a to sa i potvrdilo. V druhom polčase sa naša koncepcia totálne rozpadla, obrana ostala visieť, čím hráči hostí dostávali viac priestoru na rozvíjanie útočnej činnosti. Tým sme sa vlastne porazili sami a hostia si víťazstvo plne zaslúžili," konštatoval M. Gallo.

2. kolo NE 14.08.11 16:30

Gemerská Poloma - Krh. Podhradie 2:1 (1:0) FOTOGALÉRIA

Góly: Chochol, Z. Greško - Bodnár,

ŽK: Hatvaník, Chochol, Kalina - Mészner, Kiss, Prónyai, ČK: Kopas (Krh. Podhradie), R: Šeršeň, D: 150,

Gem. Poloma: Mišina - M. Kováč, Gunár, Rogos, Z. Greško, R. Greško, Hatvaník, Chochol, Horváth, Kakalejčík, striedali Kalina, Mihalík, Šimon,

Krh. Podhradie: Szabó - Maliňák, Kopas, Erdöfalvi, Mészner, Bodnár, Kún, Piater, Kiss, Demjen, Prónyai, striedali Drobňák, Tóth, Molitoris.

Po vedúcom góle tesne pred odchodom do šatní, keď po centrovanej lopte hlavou skóroval k vzdialenejšej tyči Chochol, sa hosťom na druhý polčas nastupovalo ťažšie. Nielenže inkasovali gól do šatne, ale už od 32. min. hrali po vylúčení Kopasa o desiatich. I napriek tomu boli technickejším mužstvom a po tvrdej strele zo štandardky sa im Bodnárom podarilo skóre vyrovnať. Neskôr však Bodnára napodobnil Z. Greško a nádej na zisk bodu sa rozplynula.

"Na začiatku sme na súpera vybehli a všetky vysoké lopty vracali späť a tak hostia nemali možnosť ohroziť našu bránu. Osobkou sme ich zodpovedne prikrývali, nakoľko sme vedeli, že sú technicky a kombinačne dobrým mužstvom. Na začiatku sme vynechali šancu, keď R. Greško mieril k tyči strelou spoza šestnástky a neskôr Z. Greško po krížnej strele bránu netrafil. Postupne sa aj súper dostával do šancí a hlavne im vyšlo striedanie, keď to Drobňák rozbehal a začal nám robiť veľké problémy. Gól do šatne bol pre súpera nepríjemný. Cez polčas som hráčov upozorňoval, aby v hre nepoľavili, ale súper i napriek hre o desiatich po vylúčení Kopasa bol behavejší, znepríjemňoval nám život a prevýšil nás hlavne rýchlymi ťahmi na bránu. Vyrovnávajúci gól bol krásny, ale tu pochybil múr, ktorý sa pri tvrdej strele Bodnára rozostúpil a to by sa stávať nemalo. Po góle sme šli trochu psychicky dole, ale po priamom kope Zdenko Greško dokázal, že štandardky kopať vie. Po tomto našom góle sme už iba kontrolovali hru a snažili sa dohrať. Trochu som mal zo súpera obavy, nakoľko boli už aj na predošlom turnaji rýchlym, tvrdým, agresívnym a o triedu lepším mužstvom. Bolo vidieť, že majú čosi nabehané. My sme sa vtedy popri nich len vozili. Táto predošlá konfrontácia síl nám však pomohla a preto sme sa na nich pripravili," uviedol po zápase tréner FK Družstevník Gemerská Poloma Marián Ferenc.

3. kolo SO 20.08.11 16:00

Krásnohorské Podhradie - Dobšiná 11:2 (3:1) FOTOGALÉRIA

Góly: Piater 3 (1 z pk), Drobňák 3, Bodnár, Prónyai, Erdöfalvi, Szabó (z pk), Rusznyák - F. Fabián, M. Strelka

Nastúpili sme v zostave: Szabó - Tóth, Kún, Erdöfalvi, Maliňák, Bodnár, Lázár, Mészner, Piater, Kiss, Drobňák; striedali Prónyai, Rusznyák, Šomšák

Už v 5. min. sa domáci ujali vedenia gólom Drobňáka, ale o desať minút neskôr vyrovnal skóre hosťujúci F. Fabián. Po následnom rohovom kope však Piater vyskočil najvyššie a po jeho hlavičke šli domáci po druhýkrát do vedenia. Po polhodine Piater pridal svoj druhý gól, a tak stanovil dvojgólové polčasové vedenie. Po prestávke už domáci roztočili gólostroj Bodnárom a gólman hostí Plačko musel loviť zo siete ďalších osem gólov. Následne sa do streleckej listiny zapísali Maliňák, Piater dosiahol spolu s Drobňákom hetrik, ktorý ho zavŕšil premenenou penaltou. Príchuť gólu si vychutnal Erdöfalvi a druhú nariadenú penaltu premenil gólman Szabó. O ďalšie dva domáce góly sa postarali striedajúci Rusnyák a Prónyai. Hosťujúci M. Strelka sa už len druhým gólom snažil zmierniť vysoký debakel. "Počas celého týždňa sme sa na tento zápas zodpovedne pripravovali, pretože prehra s tretím nováčikom by už bola zahanbujúca. Po vyrovnávajúcom góle som mal trochu obavy a dokonca ani dvojgólové polčasové vedenie ešte nič neznamenalo. Cez polčas sme si povedali, že nesmieme poľaviť a mať sa na pozore, keďže skúsenosti z predošlých ročníkov nás poučili, že dokonca aj po trojgólovom vedení nás súper dokázal zaskočiť a uchmatnúť bod. V druhom polčase sme však tentoraz už dominovali, predvádzali kombinačnú hru na jeden dotyk, rodili sa vypracované akcie okorenené aj zaslúženými gólmi. Vysoké víťazstvo je o to cennejšie, že sa mi podarilo v tomto zápase dosiahnuť aj hetrik," uviedol záložník FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

4. kolo NE 28.08.11 16:00

Šaca - Krásnohorské Podhradie 3:1 (2:0) FOTOGALÉRIA

G: - Š. Maliňák,

Nastúpili sme v zostave: Szabó - Kopas, Piater, Mészner, Tóth, Kiss, Erdöfalvi, Molitoris, Prónyai, Šomšák, Drobňák; striedali Rusznyák, Maliňák.

Na stretnutie štvrtého kola V. ligy vycestovali futbalisti Krh. Podhradia v značne oslabenej zostave, lebo im chýbalo niekoľko hráčov zo základu. Ich neúčasť sa na hre prejavila a po hrúbkach v priebehu necelej hodiny trikrát inkasovali. Čestný úspech zaznamenal nováčik v kádri Podhradčanov, striedajúci Maliňák. V závere mali hostia, ktorí len sporadicky ohrozovali domácu bránu, ešte príležitosť na dosiahnutie kontaktného gólu, ale Piater ani Erdöfalvi neuspeli. "Doposiaľ sme podali najslabší výkon v jesennej časti a neúčasť kľúčových hráčov bola citeľná. Kapitán Kún a Lázar, ktorý nám prisľúbil v prípade potreby výpomoc, sú na dovolenke, Filcsák odcestoval, Demjén stúpil na klinec a Bodnár si zasekol pred odchodom na stretnutie nešťastne palec vo výťahu, odkiaľ ho museli vyslobodzovať hasiči. Anna maróduje po zranení v zápase s Lipovníkom. Samozrejme, u niektorých hráčov, ktorí boli k dispozícii, sa prejavili kondičné testy a tréningové výpadky. Následne sa nám v zápase ešte zranil Molitoris. Pevne verím, že v následujúcich dvoch domácich stretnutiach proti Malej Ide a Gemerskej Hôrke zabojujeme o šesť bodov, aby sme sa vyhli umiestneniu kdesi na chvoste tabuľky," uviedol vedúci mužstva KF Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď.

5. kolo SO 03.09.11 15:30

Krásnohorské Podhradie - Malá Ida 1:0 (0:0)

G: Kún

Naša zostava: Szabó - Kopas, Kún, Erdöfalvi, Maliňák, Kiss, Rusnyák, Mészner, Tóth, Piater, Drobňák; striedali Filcsák, Šomšák

Podhradčania mali v stretnutí proti Malej Ide viac príležitostí i hernú prevahu, ale tú gólom vyjadriť nedokázali. Poslednú príležitosť však využil Kún a hlavou nekompromisne zavesil loptu medzi tyče. "Zápas bol dosť ťažký, keďže súper mal dosť skúsených hráčov, ktorí vedeli, čo na nás platí. V úvode sa nám ešte darilo prechádzať cez obranný val hostí, neskôr sme sa snažili čosi vymyslieť po nakopávaných loptách, ale ani tento recept na hostí neplatil a nedokázali sme skórovať ani po šanci Filcsáka. Hostia chvíľami prebrali iniciatívu, z ktorej vydolovali krížnu strelu, ktorá tesne minula vzdialenejšiu tyč našej brány a po štandardke nás ratovala tyč. Neskôr sme začali dôraznejšie pokrývať hráčov súpera a striedania hru oživili," povedal kapitán FK Krh. Podhradie Š. Kún. Už sa zdalo, že sa zápas skončí bezgólovou remízou, po ktorej túžil aj súper, ale všetko to zmenil kapitán domácich Š. Kún. Na centrovanú loptu z rohového kopu vyskočil najvyššie a po jeho hlavičke lopta zaplachtila v sieti hosťujúcej brány. "V záverečnej dvadsaťminútovke som chcel ísť dopredu, ale spoluhráči namiesto nahadzovaných dlhých lôpt hrali nakrátko. Vytúžený gól však prišiel po centrovanej lopte Rusnyáka z rohového kopu. Polovysoká lopta mi perfektne sadla a neostávalo nič iné ako úspešne zakončiť," uviedol autor víťazného gólu FK Krh. Podhradia Štefan Kún.

6. kolo SO 10.09.11 15:30

Krásnohorské Podhradie - Gemerská Hôrka 3:0 (2:0) FOTOGALÉRIA

G: Drobňák 2, Erdöfalvi

Naša zostava: Szabó - Kopas, Kún, Erdöfalvi, Tóth, Kiss, Lázár, Mészner, Piater, Drobňák, Prónyai striedali: Filcsák, Rusnyák, Demjén

Domáci sa gólovo dokázali presadiť až v závere polčasu, keď skóre otvoril Erdöfalvi a následne vedenie poistil Drobňák. Po prestávke sa naďalej hralo v réžii domácich, ktorí útočnú aktivitu korunovali tretím gólom z kopačky Drobňáka v posledných minútach duelu. "Súper, s ktorým sme doposiaľ na piatoligových trávnikoch odohrali už v poradí siedme stretnutie, bol tentoraz neškodný a víťazstvom sme si zároveň vylepšili vzájomnú bilanciu, keď sme si pripísali piate víťazstvo. Iba dvakrát sa hosťom v predošlých sezónach podarilo využiť výhodu domáceho prostredia," konštatoval po stretnutí kapitán FK Krh. Podhradie Štefan Kún. Hostia pricestovali na zápas s oklieštený kádrom, keď im z rôznych príčin chýbalo päť hráčov zo základu a príležitosť tak dostali aj mladší chlapci. "V derby ide predovšetkým o prestíž, ale citeľný výpadok niektorých hráčov nám na úspech veľa šancí nedávalo. Dlhodobý trest si odpykával Dostál, ale proti domácim ešte nemohol nastúpiť, keďže trest mu vyprší o deň neskôr, ako sa toto derby uskutočnilo. Domáci boli lepší, nám sa nedarilo tvoriť hru, výpadkom hráčov prakticky odišla celá záloha a jednoznačne nás súper po všetkých stránkach prevalcoval, čím si víťazstvo plne zaslúžil. Našou prioritou naďalej ostáva bodovať hlavne v domácich zápasoch," uviedol kapitán FK Gemerská Hôrka Roland Klinko.

7. kolo NE 18.09.11 15:00

Ťahanovce - Krásnohorské Podhradie 2:1 (1:1)

G: - L. Drobňák

Nastúpili sme v zostave: Szabó - Kopas, Kún, Erdöfalvi, Tóth, Kiss, Lázár, Anna, Filcsák, Piater, Drobňák - striedal Rusnyák

Na pôde tabuľkového suseda sa futbalistom Krh. Podhradia darilo kombinačne, vytvorili si územnú prevahu a po hlavičke Piatera musel domáci gólman loptu vytlačil s námahou na roh. Na opačnej strane čelil gólman Szabó nebezpečnej strele, ktorú nohou dokázal ešte odvrátiť. "I napriek našej aktivite šli do vedenia domáci, keď po dlhom autovom vhadzovaní Študenc ani nevie, ako hlavou od úrovne pása zasunul loptu do siete. V samom závere sa nám podarilo po rýchlom brejku Drobňáka vyrovnať skóre. Ten po prihrávke Filcsáka prešprintoval dvoch obrancov, položil si brankára a nezadržateľne skóroval do prázdnej brány," hodnotil úvodný polčas hráč Krh. Podhradia Jaroslav Piater. Po prestávke hostia pokračovali v kombinačnej hre a po faule na gólmana hostí uvidel jeden z domácich hráčov červenú kartu. "Ten sa po pokrytí lopty našim gómanom k nemu rozbehol od šestnástky a sotil ho tak, že brankára, ktorý bol vo výskoku, odhodil na bok. Od tej chvíle sme z nepochopiteľných dôvodov akoby prestali hrať. Domáci asi dvadsať minút pred koncom potiahli útok po krídle a centrovanú loptu Üngvölgyi pätičkou dopravil do brány. Body sme mali na dosah, ale nakoniec sme nedokázali ťažiť ani z početnej výhody," zakončil J. Piater, ktorý bol po zápase asi najviac sklamaný.

8. kolo SO 24.09.11 15:00

Krásnohorské Podhradie - Kalša 2:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

Góly: Filcsák, Erdöfalvi

Zostava: Szábó - Tóth, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Kiss, Mészner, Drobňák, Anna, Piater, Filcsák striedali Rusnyák, Kovács

Domáci si do polčasu vážnejšiu šancu na skórovanie nevypracovali, keďže ich útočná aktivita stroskotala na dobrej defenzívnej činnosti súpera. Dôležitý gól však padol desať minút pred polčasovým hvizdom po priamej strele Filcsáka spoza šestnástky. V druhom polčase po štandardke peknou hlavičkou poistil domáce vedenie najužitočnejší hráč Erdöfalvi, čím dal zároveň bodku za stretnutím.

"Súper bol kombinačne dobre pripravený i napriek výpadku skúseného Gašpára, a preto sme sa snažili ich útoky narúšať už v zárodku. Nám chýbali dvaja strední záložníci Bodnár a Lázar, a preto sme túto stratu nahrádzali bojovnosťou. Nedarilo sa nám presadiť sa v hre jeden na jedného, a preto aj úvodný gól padol po strele spoza šestnástky. V tejto taktike sme pokračovali aj po prestávke. Výbornú prácu odviedli v defenzíve Mészner a Erdöfalvi, ktorý zároveň svoju snahu okorenil druhým gólom," uviedol Jaroslav Piater jeden z najskúsenejších hráčov domáceho mužstva.

"Čo sa týka prostredia, obecenstva a samotného výkonu rozhodcov môžem vyjadriť svoju spokojnosť. Pod náš výkon sa podpísalo hlavne to, že náš najlepší hráč Jožo Gašpár sa ženil a niekoľko ďalších chlapcov mu pri tomto slávnostnom akte robilo sprievod. Musel som preto povolať aj hráčov z béčka. Títo chlapci nastupovali na zápas s rešpektom, boli bojazliví, ale nakoniec sme odchádzali so vztyčenými hlavami a s ich prístupom som veľmi spokojný. Dôstojne reprezentovali proti skúsenému piatoligistovi našu takpovediac koncovú obec ObFZ Košice-okolie. Dokonca sme za bezgólového stavu mali možnosť skórovať po hlavičke do prázdnej brány," uviedol po stretnutí tréner Kalše Harda Pavol.

9. kolo NE 02.10.11 14:30

Ruskov - Krásnohorské Podhradie 2:0 (0:0)

Nastúpili sme v zostave: Szabó - Tóth, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Anna, Mészner, Drobňák, Filcsák, Bodnár, Piater striedal Kopas

10. kolo SO 08.10.11 14:30

Krásnohorské Podhradie - Kokšov-Bakša 3:1 (2:1) FOTOGALÉRIA

G: Mészner, Bodnár, Drobňák

Nastúpili sme v zostave: Szabó - Kopas, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Anna, Bodnár, Mészner, Piater, Drobňák, Tóth striedali Kiss, Prónyai, Kovács

Aktuálny líder z Kokšova-Bakše v Podhradí veľa vody nenamútil, hoci sa ujal vedenia. Silnou stránkou domácich boli tentoraz štandardky, po ktorých najprv hlavičkou Mészner vyrovnal a po polhodine Bodnár otočil skóre v prospech Podhradia. Po prestávke domáci vynechali niekoľko gólových šancí i vďaka dobre chytajúcemu gólmanovi hostí V. Stolárovi. Tie najväčšie zahodil Piater s Erdöfalvim. V závere si však po sóle Drobňák poradil s dvojicou brániacich hráčov a útočnú aktivitu okorenil tretím gólom. "Na lídra sme sa zodpovedne celý týždeň pripravovali. Napriek tomu, že nám chýbal stred zálohy, kombinačne sa nám darilo k spokojnosti. Vedúci gól sme hosťom prakticky naservírovali sami po zlej prihrávke. Následne sa nám po dvoch štandardkách podarilo stav otočiť a vytvoriť si ďalšie šance zaváňajúce gólmi. Po prestávke sa viac bojovalo, ako hralo, ale hostí sme do vážnejšej šance nepustili. Súper z prvej priečky neoslnil a výkonom ma osobne sklamal," povedal záložník FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

11. kolo NE 16.10.11 14:00

Myslava - Krásnohorské Podhradie 1:1 (1:0)

G: - L. Drobňák

Zostava: Szabó - Kovács, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Kiss, Drobňák, Bodnár, Anna, Filcsák, Prónyai

Podhradčania vycestovali za súperom citeľne oslabení. Chýbali Piater, Tóth, Kopas, Lázar a vykartovaný Mészner. Po úvodnom oťukávaní gólman hostí čelil nebezpečnej hlavičke a na opačnej strane domáci brankár likvidoval tvrdú strelu Kúna smerujúcu pod brvno. Domáci sa však predsa len ujali vedenia.

Po obrátke mali loptu viac na svojich kopačkách hostia a z aktivity vyťažili vyrovnávajúci gól. Po efektnom centri Prónyaia takmer z autovej čiary nožničkami lopta našla nabiehajúceho Drobňáka a ten po nechytateľnej strele z voleja akciu zavŕšil vyrovnávajúcim gólom. V záverečných minútach došlo k obojstrannému vylúčenie a tak zápas mužstvá dohrávali s desiatimi hráčmi. "Keď lopta opustila hraciu plochu, došlo k potýčke medzi domácim hráčom Čučkom a naším Annom. Domáci hráč nášho udrel do tváre, za čo ho rozhodkyňa vylúčila. Náš hráč ho na oplátku, ako to bolo uvedené v zápise rozhodcu, chytil za genitálie a taktiež dostal červenú kartu," opísal inkriminovaný moment vedúci mužstva FK Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď.

12. kolo SO 22.10.11 14:00

Krásnohorské Podhradie - Košická Nová Ves 3:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

G: Bodnár, Prónyai, Drobňák

Zostava: Szabó - Kopas, Kún, Demjén, Tóth, Piater, Erdöfalvi, Bodnár, Mészner, Prónyai, Drobňák striedali Filcsák, Kiss

Okrem Annu, ktorého stopla červená karta, Lázara a zraneného Molitorisa nastúpili Podhradčania na stretnutie v optimálnej zostave. Vedúci gól padol po štandardke, keď pohotovo skóroval Bodnár. Neskôr po sérii zahodených šancí Drobňákom, Piaterom a Erdöfalvim sa obranou hostí pre〜dral Prónyai a poistil vedenie. Hostia hrali na rýchle brejky, po ktorých sa snažili najčastejšie zakončovať z väčších vzdialeností. Kontaktný gól mali na dosah, ale ani po dvoch následných strelách Vendráka a Houdka z tesnej blízkosti lopta vďaka pohotovým zákrokom gólmana domácich Szaba neskončila v sieti. Neskôr na rozdiel triedy upravil najlepší strelec Podhradčanov Drobňák. "Náš gólman mužstvo tentoraz v rozhodujúcej chvíli výrazne podržal, keď z nebezpečnej akcie mohli hostia dosiahnuť kontaktný gól a zápas mohli zdramatizovať. Szabó však bol hrdinom stretnutia a krajší futbalový darček k tridsiatym narodeninám ako udržanie čistého konta si priať ani nemohol," poznamenal vedúci mužstva FK Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď.

13. kolo NE 30.10.11 10:45

Geča - Krásnohorské Podhradie 2:0 (2:0)

Zostava: Szabó - Kopas, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Kiss, Bodnár, Mészner, Piater, Prónyai, Drobňák striedali Filcsák, Ambrózy

Podhradčanom v Geči okrem dlhodobo zraneného Molitorisa chýbal Tóth a Annu stopla červená karta. Domáci vyťažili z minima maximum a hostia, ktorí prakticky celý zápas diktovali tempo hry, hrali akoby na šance, ktoré však body neprinášajú.

"Najväčšiu príležitosť zahodil Mészner, ktorý z tesnej blízkosti trafil iba domáceho gólmana. Drobňák taktiež vyzvŕtal neraz obranu, ale nadáš - dostaneš sa potvrdilo. Prvý gól sme inkasovali po hlavičke a druhý po zaváhaní obrany. Tretiu šancu už domáci nevyužili. Aj po prestávke sme boli útočnejším mužstvom, ale gól nepadol. V závere dostal domáci gólman červenú kartu, pretože pri výskoku za loptou ju chytil do rúk mimo šestnástky. Po priamom kope, ktorý nasledoval, prudko vystrelil Bodnár, ale lopta minula bránu domácich, do ktorej nastúpil hráč z poľa. I keď to bol remízový zápas, čo potvrdil aj domáci funkcionár, bez gólov sa víťazstvo nerodí," uviedol na margo zápasu vedúci mužstva FK Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď.

Jarná časť

14. kolo NE 06.11.11 13:30 /predohrávka/

Lipovník - Krásnohorské Podhradie 3:1 (1:0) *anulovaný výsledok

G: Demjén

Zostava: Szabó - Tóth, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Anna, Bodnár, Mészner, Piater, Drobňák, Prónyai striedali Lázár, Ambrózy

V stretnutí si kapitánsku pásku v mužstve Krh. Podhradia nasadil netradične Jaroslav Piater. "Dôvod bol jednoduchý. Kún, ktorý hrá zadného stopéra, tvrdil, že sa mu ťažšie bude komunikovať s rozhodcom a ja som ako záložník mal s ním bližší kontakt pri riešení sporných verdiktov," vysvetlil J. Piater. Pri neúčasti trénera nastal problém so skladbou mužstva a na určenie jednotlivých postov mali starí hráči rôzne názory. "Nakoniec sme posty poskladali, ale do polčasu sme hrali zle. Inkasovali sme nešťastný gól, keď lopta prakticky spadla Vávrovi na hlavu a následne zakotvila v sieti. Domáci mali niekoľko šancí, ale tie potom spoľahlivo likvidoval gólman Szabó. Po prestávke sme prestriedali, domácich pritlačili a výsledkom toho bol aj vyrovnávajúci gól v podaní Demjéna ako i nariadená penalta. Tu nastal prakticky zlom v stretnutí. Penaltu som zahral dobre, ale domáci gólman môj úmysel vystihol a loptu smerujúcu do rohu stačil ešte vytlačiť. To súpera postavilo na nohy a po nedôslednom prikrytí hráčov sme v priebehu dvoch minút dvakrát inkasovali, keď najprv skóroval nedôsledne bránený Erdélyi a následne preloboval gólmana Kuzma. Neskôr sme už boli proti obrannému valu domácich bezmocní," povedal na margo zápasu kapitán FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

15. kolo SO 12.11.11 13:30 /predohrávka/

Krásnohorské Podhradie - Gemerská Poloma 5:0 (1:0) FOTOGALÉRIA

G: Erdöfalvi 2, Bodnár, Piater, Filcsák

Zostava: Szabó - Tóth, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Kiss, Bodnár, Mészner, Anna, Piater, Drobňák striedali Lázár, Filcsák

V odvetnom derby medzi Krásnohorským Podhradím a Gemerskou Polomou tentoraz za kratší koniec ťahali hostia, ktorí inkasovali takmer poltucet gólov. Podhradčania im tak oplatili prehru z druhého kola jesennej časti. Skóre mohli domáci ešte prikrášliť, nakoľko vynechali niekoľko po góle volajúcich príležitostí. Najproduktívnejším hráčom domáceho celku bol Jozef Erdöfalvi, ktorý dvakrát rozvlnil sieť za chrbtom brankára hostí Mišinu a pri poslednom góle asistoval striedajúcemu Filcsákovi. "Celý zápas sme jednoznačne dominovali a hrali prakticky na jednu bránu. Vytvorili sme si neuveriteľné množstvo šancí, z ktorých sme väčšinu pozahadzovali. Po prestávke sme prestriedali a príchod Lázara výrazne oživil stred poľa, čím sme mali možnosť hrať viac kombinačne. Súper bol odovzdaný, osobne ma sklamal a jeho výkon bol na úrovni II. triedy okresných majstrovstiev. Som rád, že v závere sa nám podarili pridať dva góly a prikrášliť tak víťazstvo. Päť inkasovaných gólov, myslím si bolo pre hostí veľmi lichotivým výsledkom," konštatoval po zápase kapitán FK Krh. Podhradia Jaroslav Piater. Hostia nastúpili bez štyroch hráčov základného kádra a to sa výrazne podpísalo aj pod ich výkon. "Odohrali sme zápas s lepším mužstvom. Domáci boli futbalovejší a na každom poste sme za nimi výrazne zaostali," konštatoval útočník FK Gemerská Poloma Zdenko Greško.

Štatistiky po jesennej časti:

Počet strelených gólov: 34, Počet strelených gólov doma: 29, Počet inkasovaných gólov doma: 5, Počet strelených gólov vonku: 5, Počet inkasovaných gólov vonku: 15

Najvyššie víťazstvo: Krh. Podhradie - Dobšiná 11:2, Najvyššia prehra: Šaca - Krh. Podhradie 3:1


Doma - 3. Kr. Podhradie 8 7 0 1 29:5 21

Vonku - 13. Kr. Podhradie 7 0 1 6 5:15


Tabuľka po 15. kole:

Šaca 15 11 2 2 32:12 35

Kokšov-Bakša 15 11 0 4 47:19 33

Kalša 15 8 2 5 34:26 26

Ruskov 15 7 2 6 23:17 23

Geča 15 7 2 6 24:20 23

Ťahanovce 15 7 2 6 33:31 23

Kr. Podhradie 15 7 1 7 34:20 22

M. Ida 15 6 3 6 26:22 21

Lipovník 15 6 3 6 25:24 21

G. Hôrka 15 6 3 6 27:32 21

G. Poloma 15 5 1 9 18:42 16

Myslava 15 3 6 6 16:25 15

Koš. N. Ves 15 4 1 10 23:39 13

Dobšina 15 2 2 11 20:53 8


Posedenie po jesennej časti, vyhodnotenie/bilancovanie - FOTOGALÉRIA


16. kolo NE 08.04.12 15:30

Dobšiná - Krásnohorské Podhradie 3:2 (2:1)

G: F. Fabián, M. Martinko, R. Gotthardt - A. Prónyai, P. Breuer

Zostava: Szabo - Barczi, Piater, Erdofalvi, Meszner, Kiss, Bodnar, Breuer, Grancak, Pronyai, Bollo, striedali Somsak, Demjen, Kun

Dobšinčania začali zápas s Krh. Podhradím aktívnejšie. Do polčasu hrali s pomocou vetra a usadili sa na polovici hostí. Ich snahu korunoval prvým gólom F. Fabián. Hostia, ktorí sa viac spoliehali na brejky, vyrovnali prvou strelou v podaní Pronyaia. S tým sa však nechceli domáci zmieriť a priamy kop mladého kapitána M. Martinka aj s pomocou vetra skončil za chrbtom brankára Szaba. Po prestávke hrali s vetrom hostia a po rohu Barcziho P. Breuer hlavou vyrovnal. Rozhodnutie napokon padlo tri minúty pred koncom. Po štandardke Vargu, M. Strelka vyhral súboj a nekrytý Gotthardt zabezpečil Dobšinej tri body.

V závere ešte mohli výsledok prikrášliť. Po štandardke hostí sa loptu v hĺbke poľa vzal Laurinc a postupoval sám na bránu. V záverečnej fáze však namiesto nahrávky volil strelu, ale tá smerovala vedľa. Tri body tak zostali doma aj napriek tomu, že Dobšinčania nehrali v optimálnej zostave. Kvôli zraneniu nemohol nastúpiť brankár Breuer, zaskočiť ho tak musel T. Lipták. V minulosti brankárska jednotka v Dobšinej však teraz pracuje na západe Slovenska. "Podľa toho, ako bude môcť, mal by nám prísť pomôcť častejšie," poznamenal hrajúci tréner MFK Dobšiná Július Strelka. Ani on však nemohol nastúpiť. Spolu s Ruppom mal jednozápasové stop z jesene. Nehrala ani posila z Betliara M. Árvay. "Z krajského zväzu nám zabudli načas poslať registračku," hneval sa J. Strelka. Naopak v drese Krh. Podhradia sa okrem dvoch hráčov FK Lipovník Barczi a Bolla objavili aj P. Breuer z SP MFK Rožňava a Grančák z MFK Dobšinej. "Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom sme boli o pár percent lepší. Viac sme chceli vyhrať. Kvôli silnému vetru sa však hralo veľmi ťažko. Na druhej strane pri dvoch góloch vietor asistoval. Od Košickej Novej Vsi nás delia už len dva body a šanca na záchranu tu stále je," uviedol J. Strelka. 

"Takmer celé stretnutie bolo vyrovnané a väčšinou sa hra odvíjala v strede. Ani jedno z mužstiev si výraznejšiu šancu na skórovanie nevytvorilo. Môžem povedať, že sme prakticky domácim darovali víťazstvo, nakoľko všetky góly padli po našich chybách hlavne po nedorozumení medzi obranou a naším brankárom. Druhý polčas bol navlas rovnaký ako prvý, akurát sme trochu ovládli hru a domáci už postupne odpadávali. Neboli kondične tak dobre, ako som od nich očakával. Prevládala u nich nervozita, ale napriek tomu sa snažili bojovať. V závere sme sa snažili nedostať nejaký lacný gól, no opak bol pravdou," povedal hráč FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

17. kolo SO 14.04.12 15:30

Krásnohorské Podhradie - Šaca 1:3 (1:0) 

FOTOGALÉRIA vol.1 / FOTOGALÉRIA vol.2

G: Prónyai - Bajtoš 2, Saksa

Zostava: Szabó - Barczi, Piater, Erdöfalvi, Mészner, Prónyai, Bodnár, Breuer P., Kiss, Bollo, Grančák striedali: Demjén, Kún

"Do polčasu sa nám strelecky nedarilo presadiť, ale po zmene strán sme kolektívne zamakali a postarali o zvrat. Myslím si, že sme na tom boli herne i kondične lepšie ako domáci futbalisti. V mužstve máme veľa mladých hráčov, ktorí sa vonku boja hrať a bolo na nás starších, aby sme im dodali sebadôveru. Podarilo sa to, osmelili sa, začali hrať a výsledok v podobe troch bodov sa dostavil," povedal útočník FK Šaca Marek Bajtoš, ktorý najprv jednogólové manko zmazal a neskôr druhým gólom otočil skóre v prospech lídra. Tretí gól padol do siete domácich v samom závere, keď hostia ťažili z chyby po domácej rozohrávke a výsledok pečatili gólom Saksu.

"Vyspelejší súper dokázal, že nie náhodou vedie tabuľku. Mal síce v slušnom stretnutí, ktoré sa hralo v dobrom tempe kvalitu a taktiež bol herne lepším mužstvom, ale myslím si, že za bojovnosť sme si aspoň bodík zaslúžili. I keď sme pri druhom a treťom góle chybili a nedôsledne pokrývali hráčov súpera," dodal na margo stretnutia tréner domácich Zoltán Breuer.

18. kolo NE 22.04.12 16:00

Malá Ida - Krásnohorské Podhradie 2:1 (1:1) FOTOGALÉRIA

G: Bollo

Zostava: Szabó - Barczi, Kún, Erdöfalvi, Mészner, Kiss, Breuer, Bodnár, Bollo, Piater, Prónyai striedal Grančák

19. kolo SO 28.04.12 16:00

Gemerská Hôrka - Krásnohorské Podhradie 4:1 (3:0) FOTOGALÉRIA

G: Klinko, Dostál,Varga, Vávra - P. Breuer, ŽK: Izák, R: Bantácski, D: 150.

Gemerská Hôrka: Makši - A. Izák, I. Lörincz, Dostál, L. Varga, Klinko, Ištók, Marchevský, Medvec, Tóth, Vávra, striedali D. Zsóri, Kövesdi, Gergely.

Krásnohorské Podhradie: Szabó - Tolvaj, Bernáth, Erdöfalvi, Bollo, P. Breuer, Zubatý, Grančák, Demjén, Kún, Drobňák.

Domáci už do polčasu nasúkali Podhradčanom tri góly a o zápase bolo prakticky rozhodnuté. Po zmene strán ešte prikrášlili skóre štvrtým gólom. Za hostí dosiahol čestný úspech P. Breuer. Hostia v zložení, v ktorom nastúpili, nemohli domácim prakticky výraznejšie konkurovať. Okrem toho tempo hry diktovala aj úmorná horúčava, ktorá tak na kvalite nepridala. "Derby podľa mňa nesplnilo očakávanie, nakoľko sa hralo dosť vlažne. Naši už po štvrtom góle pribrzdili v rozlete a tempo upadlo do priemeru. Dôležité je však víťazstvo, čím sme hosťom oplatili prehru z jesennej časti," konštatoval po stretnutí tajomník FK Gemerská Hôrka Ladislav Špánik.

V tábore Podhradčanom bola situácia pred stretnutím nelichotivá. Šesť kľúčových hráčov totiž zo základu z rôznych príčin vypadlo a tak hostia vycestovali iba v predpísanom počte, nakoľko neboli k dispozícii ani skúsenejší dorastenci. "Trojica mladých dorastencov, Bernáth, Tolvaj a Zubatý prakticky za dospelú zložku bez akejkoľvek súhry nastúpila po prvýkrát, ale tento krst bol pre nich určite veľkou skúškou a poznaním. Niet im čo vyčítať a každý z nich robil, čo vedel. Kým sa do polčasu hralo v réžii domácich, neskôr sa hra miestami vyrovnala, ale to nám stačilo iba na korigovanie výsledku čestným gólom. Domáci boli jednoznačne lepší a na okyptený kader sa vyhovárať nechcem, veď v jeseni aj Hôrka pricestovala k nám s niekoľkými hráčmi z lavičky," uviedol vedúci mužstva FK Krásnohorské Podhradie Ladislav Jobbáď.

Nakoľko sa zápasu nezúčastnil ani nový kapitán Podhradčanov J. Piater, ktorý prevzal túto funkciu po Š. Kúnovi, kapitánsku pásku si tentoraz nasadil J. Erdöfalvi, ktorému za jeho predvedené výkony v poslednom období právom prináleží.

20. kolo SO 05.05.12 16:30

Krásnohorské Podhradie - Ťahanovce 2:0 (0:0) FOTOGALÉRIA

G: Drobňák, Bodnár,

Krh. Podhradie: Szabó - Barczi, Erdöfalvi, Mészner, Bodnár, Kún, Bollo, P. Breuer, Piater, Prónyai, Drobňák, striedali Kiss, Demjen,

Ťahanovce: Nemčík - Zvirinský, Prebi, Polomský, Tresa, Koľvek, Horák, Wantruba, Študenc, Glovňa, Ungvölgyi, striedali Krompaský, Majoroš

Úvodná štvrťhodina patrila aktívnejším hosťom, ale následne sa iniciatívy chopili domáci futbalisti, ktorí síce ovládli hru, ale v útočnej činnosti boli bezzubí. Výsledkom ich snaženia bola séria rohových kopov, po ktorých sa ale skóre nemenilo. Po prestávke sa obraz hry výraznejšie nemenil a snaženie domácich nebolo korunované úspechom. Až po hodine hry sa im podarilo dočkať vytúženého gólu, keď po hlavičke P. Breuera loptu odrazenú od brvna pohotovo zasunul do siete Drobňák. Na opačnej strane sa príležitosť naskytla hosťom ale jeden z útočníkov bránu zblízka prestrelil. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo a v záverečnej minúte Bodnár poistil domáce vedenie.

Radosť z víťazstva potešila aj trénera domácich Zoltána Breuera: "Konečne sa nám po dlhej dobe podarilo získať dôležité body a verím, že víťazstvo nás motivuje do ďalších zápasov. Musím priznať, že súper bol kvalitný, mal v kádri niekoľko skúsených hráčov a mali sme obavy. Dôležitý však bol prvý gól, po ktorom hostia museli viac otvoriť hru. V závere sa nám z toho podarilo ťažiť a dosiahli sme druhý rozhodujúci gól. Neostáva mi iba hráčom za bojovnosť poďakovať."

"Myslím si, že domáci mali väčšiu túžbu po víťazstve a zaslúžene vyhrali. Naši pôsobili ťažkopádnejším dojmom a bez dosiahnutia gólu nemohli pomýšľať o zisk čo len bodu," uviedol po stretnutí tréner MFK Ťahanovce Florián Horňák.

21. kolo NE 13.05.12 16:30

Kalša - Krásnohorské Podhradie 2:1 (1:0) FOTOGALÉRIA

G: Erdöfalvi

Zostava: Szabó - Demjén, Kún, Erdöfalvi, Mészner, Prónyai, Bodnár, Breuer P., Grančák, Piater, Drobňák striedali Lukö, Kovács

Hlavný rozhodca Treščák, vo viditeľne podnapitom stave, výraznou mierou ovplyvnil priebeh stretnutia, keď nám už pred polčasovou prestávkou vylúčil 2 hráčov (Drobňáka a Piatera) a ešte ďalšími nezmyselnými rozhodnutiami "zabil" svoj dnešný výkon!

22. kolo SO 19.05.12 17:00

Krásnohorské Podhradie - Ruskov 2:1 (0:0) FOTOGALÉRIA

G: Mészner, Breuer P.

Zostava: Szabó - Barczi, Kún, Erdöfalvi, Grančák, Kiss, Breuer P., Bodnár, Bollo, Mészner, Prónyai striedali Kovács, Bošela

Prvý polčas mali navrch hráči súpera, ktorým sa nepodarilo premeniť dve tutovky. Druhý polčas už sa šance striedali na oboch stranách aj keď do vedenia sa dostali ako prvý hráči Ruskova. Na 1:1 upravil stav Matúš Meszner a 5. minút pred koncom ľavačkou získal pre domáci tým 3 body Peter Breuer. 

23. kolo NE 27.05.12 17:00

Kokšov-Bakša - Krásnohorské Podhradie 3:1 (2:1) FOTOGALÉRIA

G: Kún (z 11m)

Zostava: Szabó - Grančák, Kún, Erdöfalvi, Bošela, Bollo, Bodnár, Breuer P., Mészner, Kiss, Prónyai striedal Lükö

Ako prví sa do šance dostali hostia, ale Prónyai bránu domácich minul. Následne domáci v priebehu niekoľkých minút z rýchlych brejkov dvakrát skórovali. Hra sa neskôr v poli vyrovnala a k slovu sa dostali hostia, ktorým sa podarilo dosiahnuť kontaktný gól z nariadenej penalty. Pokutovému kopu, ktorý bezpečne premenil Kún, predchádzal faul brankára na prenikajúceho Prónyaia. Po prestávke domáci rýchlym gólom po druhýkrát poistili vedenie.

Do tretice mal šancu na kopačke Prónyai, ale tentoraz, keď už prekonal aj domáceho gólmana loptu smerujúcu do siete jeden z brániacich hráčov, stačil ešte zakopnúť do bezpečia. "S výkonom som i napriek prehre spokojný, nakoľko sme nastúpili bez dvoch kľúčových hráčov Piatera a Drobňáka. V závere sa hra začala trochu priostrovať a tak sme skôr mysleli na to, aby sme sa vyhli zbytočným zraneniam tri kolá pred koncom sezóny. Pre nás je dôležité bodovať hlavne v domácom prostredí," povedal tréner FK Krasnohorské Podhradie Zoltán Breuer.

24. kolo NE 03.06.12 17:00

Krásnohorské Podhradie - Myslava 3:3 (1:1)

G: Drobňák, Mészner, Grančák

Zostava: Szabó - Barczi, Kún, Erdöfalvi, Grančák, Kiss, Breuer P., Bodnár, Bollo, Drobňák, Mészner striedal Demjén, Lükö

Podhradčania hostili papierovo slabšieho súpera z Myslavy, ktorý bojuje o záchranu. Kým domáci hrali na šance, ktoré mali na tri stretnutia, hostia predviedli, ako sa bojuje o záchranu a hrali otvorený futbal. Trikrát v Podhradí viedli a domáci tak trikrát museli doťahovať jednogólové manko. Tretí gól sa však rodil ťažko a prakticky ho dosiahli v nadstavenom čase, keď aspoň bod ratovali vďaka pohotovej strele Matúša Mésznera. Sympatické na súperovi bolo hlavne to, že ani po vedení sa neuchýlil k obrannej činnosti, ale počas celého stretnutia hral bojovný a útočný futbal. Kapitánsku pásku si opäť nasadil Štefan Kún, nakoľko Jarovi Piaterovi trest po polovici nebol odpustený a tak musel domáce trápenie sledovať iba z pozície diváka. 

"K dnešnému zápasu je veľmi ťažké sa vyjadrovať, nakoľko sme vyhoreli na celej čiare od zadného stopéra cez zálohu až po útok. Hrali sme bez záujmu súhry, nasadenia a slabšieho súpera jednoznačne podcenili. Šance sa trestuhodne pozahadzovali a to i napriek tomu, že v bráne hostí stál po zranení gólmana hráč z poľa. Súper bojoval, hral predovšetkým futbal a ani po druhom vedúcom góle nezačal brániť jednogólový náskok. Snáď to sa mu vypomstilo a nám sa podarilo v poslednej minúte ratovať tak aspoň bod. Myslím si, že za predvedený výkon je deľba bodov zaslúžená," konštatoval J. Piater.

"Hrali sme svoju hru, ale miestami sa prejavili niektoré nedostatky v zadných radoch. Stále hráme predovšetkým útočný futbal, neuchyľujeme sa k obranným praktikám a snažíme sa ukázať, čo v našich chlapcoch je. Po zranení nášho brankára ho nahradil hráč, ktorý síce už nejaké stretnutia odchytal, ale nepôsobí u nás v úlohe náhradného gólmana. Za dnešný bojovný výkon a odhodlanie patrí celému kolektívu moja vďaka," povedal po stretnutí tréner SD Myslava Tibor Šoltés.

25. kolo NE 10.06.12 17:00

Košická Nová Ves - Krásnohorské Podhradie 0:2 (0:1) FOTOGALÉRIA

G: Piater 2

Zostava: Szabó - Mészner, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Kiss, Bodnár, Breuer P., Prónyai, Drobňák, Piater striedali Lükö, Kováč, Zubatý

Podhradčania cestovali na zápas v kompletnom zložení s cieľom zabojovať o tri body. Polčas bol prakticky vyrovnaný, ale v záverečnej desaťminútovke šli do vedenia hostia, keď krížnu prihrávku Prónyaia zužitkoval Piater na strelenie gólu. Po prestávke prebrali iniciatívu domáci, ktorí hostí zatlačili, ale vyrovnávajúceho gólu sa nedočkali. Hostia naopak po úniku Piatera dosiahli v závere druhý, rozhodujúci gól.

Hostia odchádzali na zápas v kompletnej zostave futbalovo naladení, pretože si mysleli, že domáci sa nezídu ani v predpísanom počte, nakoľko v predošlom kole cestovali do Šace nekompletní a pre pokles hráčov pod sedem sa zápas ani nedohral a bol kontumovaný. "Opak bol pravdou. Domáci boli disciplinovaní a na rozlúčkový zápas doma sa zišli v plnom počte, pričom na striedačke sedelo ďalších sedem hráčov. V zápase sme si zodpovedne plnili naordinovanú taktiku, dobre sme hráčov súpera pokrývali a obrana pracovala spoľahlivo. Kapitánsku pásku si po troch týždňoch odpykaného trestu za červenú kartu nasadil opäť Jaro Piater. Tento výpadok ho herne neoslabil, nenarušil jeho psychiku a dosiahol v samom závere dokonca aj hetrik, ale tretí gól mu však arbitri pre postavenie mimo hry neuznali," povedal tajomník FK Krh. Podhradie Ladislav Jobbáď.

26. kolo NE 17.06.12 17:00

Krásnohorské Podhradie - Geča 5:0 (0:0) FOTOGALÉRIA

G: Mészner 2, Piater, Demjén, Drobňák

Zostava: Szabó - Barczi, Kún, Erdöfalvi, Demjén, Bollo, Breuer P., Mészner, Bodnár, Piater, Drobňák striedal Kiss

Cieľom bolo bodovať naplno hneď z troch dôvodov. "Víťazstvom by sme hosťom oplatili jesennú prehru, bola by to dôstojná rozlúčka s domácim publikom a stali by sme sa čo do bodového hodnotenia najlepším gemerským zástupcom v piatoligovej Košicko - gemerskej súťaži," uviedol pred stretnutím kapitán FK Krásnohorské Podhradie Jaroslav Piater. Tento cieľ sa im podarilo naplniť až po zmene strán, keď sa postupne do streleckej listiny zapísala dvojica najlepších strelcov mužstva Piater s Drobňákom, Demjén a dvakrát rozvlnil sieť hosťujúceho gólmana Mészner.

Kapitán Podhradčanom bol s výkonom hlavne v druhom polčase spokojný. "Do prestávky sme sa prispôsobili hre súpera, ktorý iba nakopával lopty, bol slabučký a v koncovke bezzubí. Prakticky sme si nevytvorili ani jednu šancu na skórovanie. V šatni padli tvrdšie slová a na druhý polčas akoby vybehlo na ihrisko úplne iné domáce mužstvo. Vyšlo nám aj prestriedanie, preskupili sme niektoré posty, keď Mészner išiel na krídlo a Bodnár do stredu zálohy. Naša hra sa výrazne zlepšila, boli sme priamočiari a začali si vytvárať jednu šancu za druhou. Táto aktivita bola okorenená aj peknými gólmi, ktoré nám priniesli jednoznačné víťazstvo. Mrzia ma moje nepremenené šance, nakoľko hostia boli zrelí na výraznejší debakel a naopak po dobrej defenzívnej činnosti sme ich prakticky do vážnejšej príležitosti nepustili," povedal J. Piater po víťaznom stretnutí.


V Krásnohorskom Podhradí vládne spokojnosť

V práve skončenej sezóne 2011/2012 mal Oblastný futbalová zväz v Rožňave po reorganizácii súťaží až päť zástupcov v najnižšej regionálnej súťaži.

Na piatoligových trávnikoch sa predstavili futbalisti Krásnohorského Podhradia, Gemerskej Hôrky a nováčikovia Gemerská Poloma, Dobšiná a Lipovník. Z tejto pätice po jesennej časti odstúpil Lipovník a oficiálne po roku súťaž opúšťa Dobšiná, ktorá skončila na predposlednom mieste.
V jarnej časti druhej piatoligovej sezóny, keď v súťažnom ročníku 2008/2009 Podhradčania na rok opustili najnižšiu regionálnu súťaž, sa do Podhradia po tretíkrát vrátil tréner Zoltán Breuer.

V jesennej časti bol trénerom Miloš Gallo, ktorý však do jarnej odvety už nastúpil ako hráč Gemerskej Polomy.

Pod jeho vedením sa mužstvu podarilo z gemerských piatoligistov obsadiť čo do konečného postavenia v tabuľke najlepšie umiestnenie. Skončili na piatom mieste so stratou troch bodov na tretiu Kaĺšu.

Počas sezóny došlo k výmene na poste predsedu klubu, keď odchádzajúceho Tibora Szarku nahradil dlhoročný kapitán mužstva Štefan Kún.

Ťažší rozbeh

Po úvodných jesenných štyroch kolách mali na konte len tri body a to okrem Šace prakticky dve stretnutia prehrali s gemerskými nováčikmi z Gem. Polomy a Lipovníka. Deklasovali dvojciferným skóre iba Dobšinú. "V úvodných kolách to poriadne škrípalo, nakoľko do kádra pribudli noví hráči ako Bollo, Barczi, Breuer a traja dorastenci Kováč, Lükó, Bošela. Musím priznať pred sezónou toho veľa spolu nenatrénovali. Káder sa následne konsolidoval, ale i napriek tomu sme nemali veľké oči a cieľom bolo umiestniť sa v strede tabuľky, nakoľko po reorganizácii sme silu nových mužstiev nepoznali. Neskôr sme už v domácom prostredí dominovali a prvý bod získali vonku na pôde Myslavy. Prezimovali sme na siedmom mieste," povedal nový predseda klubu FK Krh. Podhradie Štefan Kún.

Štart do odvety katastrofálny

V odvetnej časti po výhre nad Gemerskou Polomou prišla štvorzápasová prehra. Doma stratili prvé jarné body o Šacou a následne prehrali v Dobšinej, M. Ide a Gemerskej Hôrke. "Neskôr sme už body doma nepúšťali až na odvetu s Myslavou, s ktorou sme remizovali. K dobrému umiestneniu nám pomohli posledné dve kolá, keď sme v Košickej Novej Vsi, ktorá síce vypadla, ale nastúpila v plnej sile, zvíťazili a dobrý výkon potvrdili aj v poslednom kole doma s Gečou, ktorú sme deklasovali. Počas sezóny bolo niekoľko slabších miest, keď sme hlavne vonku cestovali niekoľkokrát v predpísanom počte bez kompletnej základnej zostavy a raz dohrávali dokonca s deviatimi hráčmi." Reorganizácia síce oživila piatu ligu, ale podľa Š. Kúna kvalitou za predošlými ročníkmi zaostala. "V novovytvorenej súťaži sa predstavilo viac mužstiev, ktoré postupovali aj z nižších priečok I. tried a preto sa kvalitou nemohla rovnať mužstvám, ktoré v predošlých rokoch vypadávali zo štvrtých líg alebo už roky hrali piatu ligu. Odzrkadlilo sa to hlavne v jesennej časti. V odvete sa už niektoré mužstvá aklimatizovali, posilnili ako Ruskov či Šaca a to sa prejavilo na zlepšených výkonoch a kvalitnejších zápasoch."

Nakoniec panuje spokojnosť

Podhradčania pred rokom skončili na predposlednom mieste a v práve skončenom ročníku sa im podarilo zaznamenať výrazný vzostup. "V našom kádri neboli žiadne hviezdy, ale predovšetkým dobrí futbalisti. Ťahúňom bol samozrejme nový kapitán mužstva Piater, ktorý je už stálicou v našom mužstve. Poďakovanie však patrí celému mužstvu, trénerovi, vedeniu, dobrovoľným činovníkom ako aj nášmu publiku. Do novej sezóny potrebujeme pouvažovať o dvoch posilách, ktoré by vystužili stred poľa a keď káder ostane pohromade, Rožňava nám vyjde v ústrety a hráčom predĺži hosťovanie na piatu ligu mať aj budeme aj do budúcna. Nateraz si dáme od futbalu pokoj, chlapci sa môžu zúčastniť Kovstav Cupu a po dvojdňovom relaxe v Maďarsku plánujeme odohrať pred štartom dve prípravné stretnutia. Aj v nastávajúcej sezóne budeme hrať v sobotu v UHČ," zakončil Š. Kún.

autor: Karol Csobádi

Štatistiky:

Najvyššie víťazstvo: Krh. Podhradie - Geča 5:0

Najvyššia prehra: Gem. Hôrka - Krh. Podhradie 4:1

Strelci:

Lukáš Drobňák 12, Jaroslav Piater 8, Erik Bodnár a Jozef Erdöfalvi po 6, Matúš Mészner 5, Attila Prónyai 4, Peter Breuer 3, Anton Filcsák 2, Štefan Kún a Gabriel Demjén po 2, Juraj Rusznyák, Alexander Szabó, Štefan Maliňák, Dávid Bollo a Stanislav Grančák po 1

Konečná tabuľka:

1. Šaca 24 19 3 2 56 : 16 60

2. Kokšov-Bakša 24 14 3 7 62 : 30 45

3. Kalša 24 11 5 8 48 : 38 38

4. Geča 24 10 6 8 48 : 34 36

5. Krh. Podhradie 24 11 2 11 53 : 36 35

6. Malá Ida 24 10 4 10 36 : 42 34

7. Ruskov 24 10 3 11 33 : 36 33

8. Gem. Hôrka 24 10 2 12 45 : 50 32

9. Ťahanovce 24 9 4 11 47 : 50 31

10. Gem. Poloma 24 10 1 13 35 : 62 31

11. Myslava 24 6 10 8 35 : 39 28

12. Dobšiná 24 7 4 13 41 : 69 25

13. Koš. Nová Ves 24 4 3 17 28 : 65 15

14. Lipovník 0 0 0 0 0 : 0 0

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky